הוראות הכנה
מרכיבים
5 נתחים גדולים ויפים של אוסו בוקו עם עצם ומח עצם
½ ק"ג קורקבנים עוף מנוקים
¾ כוס יין לבן חצי יבש
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
1 כף רסק עגבניות
1 כוס מים
שמן לטיגון
עירית קצוצה
אופן ההכנה
בסיר בינוני מבשלים על אש נמוכה את הקורקבנים כשעתיים. מסננים, מצננים וקוצצים גס. בסיר רחב מחממים מעט שמן. סוגרים את נתחי הבקר משני הכיוונים, מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים לסיר הרחב את הבצל, הצ'ילי, השום והקורקבנים. מטגנים קלות ומחזירים את הבקר פנימה, יחד עם הנוזלים שהגיר בזמן ששהה בחוץ. מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית הסיר עם כף עץ. מוסיפים את המים ורסק העגבניות, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מפזרים את העירית הקצוצה מעל ומכסים את הסיר לבישול של כשעה וחצי.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון