שימו לב לדרך האפייה בבן-מארי, חשוב שהפטה יהיה עטוף כמו שצריך ומהודק.
לגבי הטעמים,
אני נוטה להוסיף לעיתים למסה יין פורט או מרסלה אבל משאירה את ההתלבטות לטעמכם האישי.
כמו כן, בעת התהליך יש להניח את הכבדים הנקיים בקערת מתכת שהיא עצמה בתוך קערה דומה מלאה בקרח,
זאת כדי לשמור על טריות הכבדים בעת תהליך ההכנה.
|
|
שימו לב לדרך האפייה בבן-מארי, חשוב שהפטה יהיה עטוף כמו שצריך ומהודק.
לגבי הטעמים,
אני נוטה להוסיף לעיתים למסה יין פורט או מרסלה אבל משאירה את ההתלבטות לטעמכם האישי.
כמו כן, בעת התהליך יש להניח את הכבדים הנקיים בקערת מתכת שהיא עצמה בתוך קערה דומה מלאה בקרח,
זאת כדי לשמור על טריות הכבדים בעת תהליך ההכנה.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1,750 כבד אווז נקי מכלי דם.
2. כפיות מלח
1. כפית פלפל לבן טחון
1. צ'ייסר ברנדי
נייר אפייה
נייר כסף
תבנית טרין
תבנית קטנה נוספת עפ מים עד למחציתה.
2. קערות נירוסטה גדולות+קרח.
אופן ההכנה
מפוררים בידיים (עם כפפות) את מסת הכבד הנקי,מוסיפים את התבלינים ומערבבים למסה אחידה.
מרפדים תבית טרין בניר אפייה ומשאירים שוליים רחבים שיוכלו לכסות על הפטה.
ממלאים בפטה ומהדקים היטב (רצוי ממש לדפוק את התבנית לשולחן העבודה להידוק ולהוצאת אוויר).
מכסים בניר האפיה הנותר.
מכסים את הטרין בניר כסף.
מכניסים את התבנית לתבנית המים שתכסה את הטרין עד למחציתו.
אופים ב-90 מעלות, 50 דקות.
מצננים ומשאירים לפחות יממה במקרר לפני השימוש.
מגיש:
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון