חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טרין פטה כבד אווז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שימו לב לדרך האפייה בבן-מארי, חשוב שהפטה יהיה עטוף כמו שצריך ומהודק. לגבי הטעמים, אני נוטה להוסיף לעיתים למסה יין פורט או מרסלה אבל משאירה את ההתלבטות לטעמכם האישי. כמו כן, בעת התהליך יש להניח את הכבדים הנקיים בקערת מתכת שהיא עצמה בתוך קערה דומה מלאה בקרח, זאת כדי לשמור על טריות הכבדים בעת תהליך ההכנה.
טרין פטה כבד אווז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שימו לב לדרך האפייה בבן-מארי, חשוב שהפטה יהיה עטוף כמו שצריך ומהודק. לגבי הטעמים, אני נוטה להוסיף לעיתים למסה יין פורט או מרסלה אבל משאירה את ההתלבטות לטעמכם האישי. כמו כן, בעת התהליך יש להניח את הכבדים הנקיים בקערת מתכת שהיא עצמה בתוך קערה דומה מלאה בקרח, זאת כדי לשמור על טריות הכבדים בעת תהליך ההכנה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1,750 כבד אווז נקי מכלי דם.
2. כפיות מלח
1. כפית פלפל לבן טחון
1. צ'ייסר ברנדי
נייר אפייה
נייר כסף
תבנית טרין
תבנית קטנה נוספת עפ מים עד למחציתה.
2. קערות נירוסטה גדולות+קרח.
אופן ההכנה
מפוררים בידיים (עם כפפות) את מסת הכבד הנקי,מוסיפים את התבלינים ומערבבים למסה אחידה.
מרפדים תבית טרין בניר אפייה ומשאירים שוליים רחבים שיוכלו לכסות על הפטה.
ממלאים בפטה ומהדקים היטב (רצוי ממש לדפוק את התבנית לשולחן העבודה להידוק ולהוצאת אוויר).
מכסים בניר האפיה הנותר.
מכסים את הטרין בניר כסף.
מכניסים את התבנית לתבנית המים שתכסה את הטרין עד למחציתו.
אופים ב-90 מעלות, 50 דקות.
מצננים ומשאירים לפחות יממה במקרר לפני השימוש.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון