חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי עגבניות בקלתית ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פאי עגבניות בקלתית ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לקלתית:
3-4 כפות חמאה מומסת
2 כוסות דחוסות קישואים מגוררים
1 כוס דחוסה גזר מגורר
1/3 כוס קמח רגיל
1/2 כפית מלח
למלית:
2 כוסות (200 גרם) גבינה בנוסח שוויצרי (כגון "טל העמק") מגוררת
2 עגבניות בינוניות
שמן זית
1 כפית ריחן (בזיליקום)
1 כפית שמיר טרי, קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
3 ביצים
1 כוס חלב
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 צ., 375 פ.). משמנים את התבנית במעט מן החמאה המומסת.
להכנת הקלתית, שמים את הקישואים המגוררים במסננת, מוסיפים מעט מלח ומניחים למשך 10 דקות. סוחטים היטב.
מעבירים לקערה, מוסיפים את יתרת החמאה, הגזר, הקמח והמלח ומערבבים היטב. שוטחים את התערובת בשכבה אחידה בתחתית התבנית המוכנה.
אופים את הקלתית 40 דקות בתנור המחומם מראש. אחרי 20 דקות מושחים את הקלתית במעט חמאה מומסת.
להכנת המלית, זורים את הגבינה המגוררת על הקלתית האפויה.
פורסים את העגבניות ומטגנים בשמן הזית 3-4 דקות. מוסיפים את הריחן, השמיר ומלח ופלפל לפי הטעם ושוטחים על שכבת הגבינה.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים והחלב, מתבלים במעט מלח ופלפל ויוצקים על שכבת העגבניות.
מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 צ., 350 פ.) ואופים 35-40 דקות.
מגישים חם.
מגיש: Elentari
מקור: הספר הבישול הצמחוני
שתף את המתכון