חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שזיפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שזיפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
170 גרם חמאה רכה
2 ביצים או 1 ביצה ושני חלמונים
1 כוס סוכר
1/2 2 כוסות קמח
חומרים למילוי:
1 צנצנת קטנה של ריבת תות שדה או דובדבנים
1 ק"ג שזיפים מגולענים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
30-50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חמרי הבצק. מצננים כשעה במקרר.
2. משמנים תבנית של פאי בקוטר 30 ס"מ כצוי תבנית הניתנת להפרדה.
3. שוטחים בידיים 3/4 מכמות הבצק על תבנית האפיה והשוליים.
אץ ה-1/4 שנותר מהבצק מכניסים למקפיא.
4. מורחים את הריבה על הבצק ומניחים את פרוסות השזיפים כמניפה במעגלים על התבנית.
5. ממיסים 30-50 גרם חמאה ושופכים מעל השזיפים.
6. מוציאים מהמקפיא את שארית הבצק ומגרדים בפומפיה גסע מעל השזיפים.
7. אופים בתנור חם בינוני 180 מעלות כשעה עד שמזהיב.
מגיש: ליאת
מקור: מ. אילן
שתף את המתכון