הוראות הכנה
מרכיבים
***לבצק-
ק"ג קמח .
כף מלח.
2 -כוסות וחצי מים.
4 - ביצים .
3-כפות שמן זית.
*** למילית
גבינה לבנה כחושה בגביע 125ג"ר .
בולגרית 100 ג"ר.
פטה150 ג"ר.
פרמזן 150 ג"ר .
בצל סגול בגודל בינוני קצוץ דק .
300 ג"ר תרד חלוט וסחוט 3- כפות פרורי לחם .
4עגבניות טריות חלוטות וקצוצות .
6-8 עלי בזיליקום .
כפית אורגנו .
כף שטוחה של שום כתוש .. כפית אורגנו .
פפריקה חריפה .
פלפל לבן .
ומלח לפי הטעם.
אופן ההכנה
את הבצק להכין עם החומרים המצויינים לעי"ל לבצק גמיש ואחיד להשאיר לנוח כשעה או מעט יותר. אחרי שהבצק נח, לחלקו לכמה חלקים לרדד למלבן לעובי 4 מ"מ או במכונת פסטה אם יש. כל מלבן לחלק לריבוע של 6x6, למלא במלית הרצויה .(ולעשות מעין דבק לקחת 2 כפות קמח עם רבע כוס מים ולערבב) ולמרוח על הקצוות של הכובע, שלא יפתח בזמן הבישול.לקפל למשולש לתפוס בקצוות התחתונות שיראה כמו כובע של נזיר. לבשל במי מלח בין 15 ל-20 דקות.
מלית תרד: גבינה בולגרית 50 גרם, 75 גרם גבינה כחושה,חלמון ביצה אחת, תרד חלוט וסחוט היטב ומעט פלפל לבן - לערבב.
מלית גבינות: 50 גרם בולגרית, 150 גרם פטה, 150 גרם פרמזן ו50 גרם כחושה. לערבב עם פירורי הלחם, פלפל לבן, 2 ביצים וחלבון אחד.
לרוטב עגבניות: לטגןבצל להוסיף פפריקה חריפה, שום, בזיליקום, אורגנו, עגבניות טריות ורסק.לבשל עד לקבלת רוטב סמיך. להגיש מעל כובעי הנזיר.
בתאבון ובהצלחה titi.
מגיש:
מקור: איטלקי
שתף את המתכון