הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם שרימפס קלופים (אך עם זנב)
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 ענפי מרווה טרייה
30 גרם חמאה (מחולקת ל-2)
½ ליטר רוטב צ'ילי מסונן
מיץ לימון
¼ כוס רוטב סויה
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים וכף מלח גס עד לרתיחה ועוד 5 דקות. מעבירים למי קרח. מסננים. מחממים שתי מחבתות גדולות ומחלקים את החמאה ביניהן. מוסיפים את עלי המרווה. כאשר החמאה מבעבעת בשתי המחבתות מוסיפים את השרימפס ומקפיצים בתוספת מעט מלח. במקביל מטגנים את תפוחי האדמה בסיר טיגון עד להזהבה. מוסיפים את רוטב הצ'ילי, רוטב הסויה ומיץ הלימון למחבתות שווה בשווה. מוסיפים עוד מעט חמאה לכל מחבת.
מניחים בארבע צלחות את קוביות תפוחי האדמה כאשר הם חמים ופריכים ומעליהם מניחים את השרימפס.
מגיש:
מקור: מסעדת מאנטה ריי
שתף את המתכון