חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת בשר, בטטה ותרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יוצא טעים, יפה וצבעוני (חום - בשר, ירוק - תרד, כתום - בטטה).
פשטידת בשר, בטטה ותרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יוצא טעים, יפה וצבעוני (חום - בשר, ירוק - תרד, כתום - בטטה).
הוראות הכנה
מרכיבים
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
½ ק"ג עלי תרד נקיים
½ ק"ג בשר בקר טחון
½ בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
1 פלפל צ'ילי קצוץ
2 גביעי שמנת חמוצה
6 ביצים
¾ כוס קמח תופח מחולק ל-3 חלקים של ¼
2 כפיות ממרח קארי אדום
מלח
פירורי לחם
שמן
אופן ההכנה
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק וזורים עליהן פירורי לחם. מניחים בצד. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הצ'ילי והשום ומטגנים ביחד כחצי דקה. מוסיפים את הבקר הטחון ומטגנים ביחד תוך כדי לחיצות (בעזרת כף עץ) על הבשר על מנת שיתפורר. מוסיפים את הקארי ומטגנים/מבשלים עד שהבשר כמעט מוכן (כשבע דקות). מעבירים לקערה.
מרתיחים מים ובהם חולטים את עלי התרד. אחרי כחצי דקה עד דקה של חליטה מעבירים למי קרח, מסננים וקוצצים. מעבירים לקערה נפרדת.
מרתיחים שוב מים ומבשלים את קוביות הבטטה עד שמתרככות. מסננים. מועכים את הבטטה למחית (פירה). מעבירים לקערה נפרדה.
מחלקים את השמנת החמוצה שווה בין כל הקערות. מחלקים את הקמח התופח שווה בין כל הקערות. לכל קערה מוסיפים גם 2 ביצים וחצי כפית מלח. בכל קערה מערבבים את תכולתה עד לקבלת עיסה אחידה של המצרכים בה.
מניחים בתחתית התבניות שכבה נדיבה של הבשר (מקערת הבשר). מעל שכבה זו מניחים שכבה של תרד (מקערת התרד). מעל שכבה זו מניחים שכבה של בטטה (מקערת הבטטה). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון