ריגאטוני היא פסטה חלולה, ארוכה במעט מ"פנה" וקצוותיה אינם אלכסוניים אלא ישרים, כמו ה"פנה" היא פסטה
שאינה חלקה, אלא מחורצת לכל אורכה ולכן מתאימה לרטבים בעלי גוף היכולים להכנס בחריצים אלו ולהשתלב טוב עם הצורה.
כמובן שאפשר להכין רוטב זה לכל סוג פסטה עפ"י טעמכם ובחירתכם.
|
|
ריגאטוני היא פסטה חלולה, ארוכה במעט מ"פנה" וקצוותיה אינם אלכסוניים אלא ישרים, כמו ה"פנה" היא פסטה
שאינה חלקה, אלא מחורצת לכל אורכה ולכן מתאימה לרטבים בעלי גוף היכולים להכנס בחריצים אלו ולהשתלב טוב עם הצורה.
כמובן שאפשר להכין רוטב זה לכל סוג פסטה עפ"י טעמכם ובחירתכם.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' ריגאטוני
500 גר' ברוקולי
1. כף שמן זית
1. בצל פרוס (או כרישה/ שאלוט)
½ כוס (125 מ"ל) יין לבן יבש
1. כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גר' גבינת ברי כחולה, חתוכה לחתיכות קטנות
2. כפות שבבי שקדים קלויים
אופן ההכנה
מבשלים ריגאטוני בסיר גדול עם מי מלח רותחים עד שהריגאטוני אל דנטה. מסננים ומחזירים לסיר. חותכים ברוקולי לתפרחות ומאדים או מבשלים במיקרוגל 2-3 דקות, עד שהברוקולי רך,מסננים היטב.
מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שמתרכך. מוסיפים יין לבן ושמנת מתוקה ומבשלים במשך 5-4 דקות , עד שהרוטב מצטמצם ומתעבה מעט.
מוסיפים גבינת ברי כחולה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים לפסטה ברוקולי ורוטב ומערבבים בעדינות על אש נמוכה עד שהרכיבים מתערבבים ומתחממים היטב.
זורים מעל שבבי שקדים קלויים ומגישים.
הערה:
ניתן להשתמש בגבינה כחולה בעלת טעם חריף יותר כגון גורגונזולה.
ניתן להחליף את השקדים לבצל ירוק או עירית להגשה.
מגיש:
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון