הוראות הכנה
מרכיבים
400 גר' בשר בקר טחון
3 פלפלים אדומים יבשים קטנים, קצוצים
8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
8 גבעולי כוסברה קצוצים
1/2 ראש שום בינוני כתוש
מים
1 עלי דפנה
1/2 כפית מלח
1 כפית גדושה כמון
1 כפית פפריקה חריפה
1 כף חומץ
1 חלבון( הלבן בביצה)
32-36 בריק או 8-9 עלי פילו, חתוכים לגודל הרצוי
(לפחות ארבעה מלבנים מכל עלה פילו מרובע גדול)
שמן לטיגון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מניחים את הבשר הטחון בקערה ומוסיפים את הפלפלים האדומים, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים, מערבבים היטב ויוצרים מכל התערובת כדור אחד או שניים.
2.יוצקים מים לסיר בינוני ומוסיפים להם עלי דפנה ומחצית מכמות המלח. מניחים על אש בינונית ומרתיחים. מוסיפים את הבשר ומבשלים על אש בינונית במשך 45 דקות. טוחנים שנית את הבשר המבושל, מוסיפים את יתר המלח, הכמון, הפפריקה החריפה והחומץ ומערבבים היטב.
3.מחממים מחבת, מניחים עליה את תערובת הבשר ומאדים במשך כ- 5-8 דקות.
4.טורפים את החלבון בקערית.
5.פורשים כל עלה בריק לעיגול ומקפלים את שני הקצוות, כך שיתקבל משטח מלבני (נעזרים בחלבון הביצה על מנת להדביק את הקצוות המקופלים).
6.נוטלים כף או שתיים מהבשר ויוצרים קציצה מוארכת דמויית אצבע. מניחים את הבשר לרוחב העלה בקצה הקרוב אליכם ומגלגלים את העלה עם המלית אל קצהו המרוחק. מורחים מעט חלבון על קצה העלה ומהדקים היטב.
בסיר בינוני או במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים עד לקבלת גוון חום-זהבהב. מגישים.
מגיש:
מקור: ספר המתכונים המרוקאי
שתף את המתכון