הוראות הכנה
מרכיבים
8 פרוסות עצם רגל [להשיג במרכולים או אצל קצב]
1 קוביה גדולה של דלעת חתוכה לקוביות
4 קישואים, קלופים וחתוכים לעיגולים [בעובי של 3 ס"מ]
4 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים [ בעובי של 3 ס"מ]
4 תפו"א גדולים חצויים ,או 8 בינוני [1 לכל סועד]
1 ראש סלרי גדול,
1 בצל גדול חתוך לרבעים
1 ראש שום שלם
4 כפות גדושות רסק עגבניות
2- 3 כפות חוויג' למרק.
1 - 2 אבקת מרק עוף או בשר.
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוזברה
אופן ההכנה
ההכנה
מביאים לרתיחה את העצמות, בסיר גדול,ושופכים את המים.
מכניסים לסיר מים נקיים עד מחצית הסיר. מוסיפים את כל המצרכים למעט הירק [פטרו' וכוזברה] ואז משלימים את הוספת המים.
מביאים לרתיחה, מבשלים על אש בינונית כשעה.
מעבירים לתנור לבישול ממושך, [כמו חמין] המרק צריך לבעבע באיטיות,
עד לריכוך מוחל ט של צפוי העצמות, הג'לטין.
את הירק,מוסיפים למרק כ 15 דקות לפני סגירת מקור החום,
ניתן כמובן לבשל על כירת הגאז,בישול של 8 - 7 שעות על אש קטנה מאוד. טועמים ומתקנים תיבול,מליחות.בכל צלחת מניחים נתח עצם + תפו"א, וכמובן מרק.
מגישים את המרק עם לחוח, פיתה תימנית ספוגית. מתכון נמצא במאגר.
מגיש:
מקור: כרטסת ממטעמי תימן (תמונות אריאלה פיקסלר אלון ) https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1541340
שתף את המתכון