הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים להכנת הלזניה
דפי לזניה לא מבושלות
בשמל
רסק עגבניות
2 קוטג'
פרוסות גבינה צהובה / מוצרלה 400-500 גרם
חומרים לבשמל:
50 גרם חמאה
2 1/2 כפות קמח
1/2 ליטר חלב
מלח ופלפל שחור לפי טעם
הכנת הבשמל: להמס את החמאה, להוסיף את הקמח לערבב שלא יהיו גושים, להוסיף את החלב ולערבב היטב ולבשל עד שיהיה סמיך לתבל ולסגור.
חומרים לרסק:
2 שיני שום כתושות
1-1/2 קופסאות רסק קטנות
1/4 כוס מים
מלח פלפל שחור
כפית אורגנו יבש או כף אורגנו טרי
אופן ההכנה
הכנת הרסק: לטגן 2 שיני שום כתושות עם 2 כפות שמן זית, להוסיף 11/2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות ולערבב היטב. להוסיף 1/4 כוס מים, לתבל מלח פלפל ואורגנו ולהמשיך לבשל עוד 5 דקות על אש קטנה.
הכנת הקוטג': לערבב היטב את הקוטג' עם הביצה
שלב ראשון:
שכבה ראשונה דפי לזניה
שכבה שניה רסק עגבניות
שכבה שלישית הקוטג'
שכבה רביעית גבינה צהובה
שכבה חמישית הבשמל.
שלב שני:
שכבה ראשונה דפי לזניה
שכבה שניה רסק עגבניות
שכבה שלישית הקוטג'
שכבה רביעית בשמל
שכבה חמישית גבינה צהובה
בתנור שחומם מראש בחום של 190 מעלות
אופים 25 דקות
ממתינים 20 דקות מחלקים למנות ומגישים
בתאבון
אלי גרשון...
מגיש:
מקור: א. גרשון
שתף את המתכון