הוראות הכנה
מרכיבים
המרכיבים:
3 כפות שמן קנולה
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום קצוצות גס
1-2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל של 2X2 ס"מ
2-3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל של 2X2 ס"מ
1 כף תערובת קארי הודי
1/2 כוס עדשים כתומות
1 כוס עדשים ירוקות
1 גבעול סלרי עם העלים קצוץ
מלח ופלפל שחור
להגשה: 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים או 1/2 כוס "נבטוטים" [קטניות מונבטות]
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום, הירקות והתבלינים ומטגנים כ- 5 דקות. מוסיפים את העדשים ומכסים במים רותחים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הסלרי, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים כ- 30 דקות. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מים רותחים וטועמים אם יש צורך במלח ופלפל.
אופן ההגשה:
מחלקים לקעריות מרק, מפזרים את עלי הכוסברה והנבטוטים ומגישים.
מגיש:
מקור: א. גרשון
שתף את המתכון