הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הפסטה:
400 גר' קמח (מומלץ מס' 9 של "שטיבל")
4 ביצים
1 כפית שטוחה של מלח
2 כפות שמן זית
1 כף מים קרים
למלית:
1 ק"ג בשר בקר טחון
10 שיני שום כתושות
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1.5 ק"ג עגבניות
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
2 עלי דפנה מיובשים
5 גבעולי טימין טריים
1 כפית אורגנו מיובש
100 גר' גבינת פרמזן
600 גר' גבינת ריקוטה
400 גר' גבינת מוצרלה (כדורים - לחתוך לפרוסות דקות)
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הכנת הפסטה (ניתן להכין במקביל לבישול המלית):
מניחים את הקמח בקערה עמוקה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ולשים היטב במשך מס' דקות לקבלת בצק חלק וגמיש (יתכן צורך בהוספת עוד מעט קמח להשגת בצק גמיש). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
משטחים ומרדדים במכונה לרידוד עלי פסטה (מומלץ ביותר להשיג. במקרה הצורך אפשר לרדד גם ע"י מערוך) ליצירת מלבנים רדודים בגודל 10 ס"מ על 12 ס"מ.
הכנת המלית:
חולטים את העגבניות במים רותחים לשתי דקות, מקלפים ומרסקים במעבד מזון.
מחממים מס' כפות שמן זית בסיר עמוק וכבד. כשהשמן חם מוסיפים את הבשר הטחון. משחימים ומאדים את הנוזלים במשך מספר דקות. מעבירים את הבשר לכלי שישמור על חומו.
מוסיפים לסיר מעט שמן זית ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד לשקיפות (אבל לא הזהבה). מוסיפים את השום הכתוש, מחית העגבניות, רסק העגבניות, היין האדום, ענפי הטימין, עלי הדפנה והאורגנו. מערבבים, ולאחר 2 דקות מוסיפים את הבשר שבישלנו קודם. מבשלים על אש בינונית במשך 3/4 שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים למחצית. מערבבים היטב דואגים שהבשר יתפורר ולא ייצור גושים. מתבלים קלות בפלפל שחור גרוס ובמעט מלח (לזכור שהגבינות והפסטה גם מומלחות, אז להזהר בהמלחה). מוציאים בזהירות את ענפי הטימין ועלי הדפנה.
הכנת הלזניה:
מרתיחים סיר גדול מלא מים, מוסיפים 2 כפות מלח. חולטים את עלי הפסטה במים הרותחים ל-3 דקות לכל עלה, ומניחים על מגבות לייבוש.
מחממים תנור ל-190 מעלות. בתבנית אפיה חסינת חום המכילה 3.5 - 4 ליטרים מרדדים כוס מרוטב הבשר. מעל שכבה זו נניח עלה פסטה, מעליו מפוררים 200 גר' גבינת ריקוטה (שליש מהכמות שלנו), מניחים עוד עלה פסטה. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, כך שנקבל שכבות דקות של בשר או של ריקוטה וביניהן עלי פסטה טריים ודקים. בשכבה העליונה מניחים בשר, לא מכסים בפסטה אלא בפרוסות דקות של גבינת המוצרלה. מעל מפזרים גבינת פרמזן מגוררת.
אופים בתנור במשך 3/4 שעה עד שהגבינה משחימה. לסיום מפעילים את הגריל להשחמה קלה נוספת של הגבינה.
ממתינים חצי שעה לפני הגשת הלזניה, כך שהיא תתמצק.
מומלץ להגיש עם סלט קל בצד ויין אדום משובח.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון