הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם קורקבני עוף
250 גרם גרגרי אפונה ירוקה (קפואה)
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות קמח
שמן לטיגון
מים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
בסיר מחממים מים. מוסיפים את הקורקבנים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים. מסננים, מצננים, מנקים וקוצצים את הקורקבנים. באותו סיר (לאחר שנשטף) מחממים מעט שמן. מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הקורקבנים והשום ומטגנים ביחד. במקביל מחממים מחבת קטנה ומניחים בה את הקמח. מחממים את הקמח עד שמשחים. מוסיפים את הקמח השחום לסיר עם הקורקבנים. מערבבים היטב ומוסיפים את המים (כדי כיסוי), אבקת המרק, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה ומוסיפים את האפונה. שוב מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים ביחד כעשרים דקות.
מגישים את הרוטב כתוספת לבורקס בשר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון