חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רוטב קורקבנים ואפונה למאפים שונים (כמו שהיו מגישים פעם באולמות)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רוטב קורקבנים ואפונה למאפים שונים (כמו שהיו מגישים פעם באולמות)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם קורקבני עוף
250 גרם גרגרי אפונה ירוקה (קפואה)
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות קמח
שמן לטיגון
מים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
בסיר מחממים מים. מוסיפים את הקורקבנים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים. מסננים, מצננים, מנקים וקוצצים את הקורקבנים. באותו סיר (לאחר שנשטף) מחממים מעט שמן. מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הקורקבנים והשום ומטגנים ביחד. במקביל מחממים מחבת קטנה ומניחים בה את הקמח. מחממים את הקמח עד שמשחים. מוסיפים את הקמח השחום לסיר עם הקורקבנים. מערבבים היטב ומוסיפים את המים (כדי כיסוי), אבקת המרק, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה ומוסיפים את האפונה. שוב מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים ביחד כעשרים דקות.
מגישים את הרוטב כתוספת לבורקס בשר.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון