הוראות הכנה
מרכיבים
2. כוסות שעועית יבשה
1. בצל בינוני
2-3 כפות שמן זית
1. עגבניה מגורדת בפומפיה
2. כפות רסק עגבניות, 6, כוסות מים, אפשר רותחים אם רוצים לזרז את הבישול.
1. כפית פפריקה מתוקה+מעט פפריקה חריפה(לטעם פיקנטי)
2-3 תפוחי אדמה קטנים
כף מלאה אבקת מרק (פרוןה)טעם עוף או בשר.
חופן פטרוזיליה קצוצה, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה
1.לשטוף את השעועית ולהרתיח אותה בסיר קטן לתת לרתוח מספר דקות לכבות ולתת להתקרר.
(פעולה זו מבטלת את הצורך בהשרייה)
לחמם סיר לחץ עם שמן הזית, לקצוץ את הבצל גס ולטגן עד שמזהיב כהה, ואז להוסיף את העגבניה המגורדת ולבחוש עם הבצל כשהחומרים התאחדו להוסיף את רסק העגבניות והפפריקה ולהמשיך לבחוש ואז להוסיף לסיר את השעועית כשהיא מסוננת ללא הנוזלים ושוב לבחוש מספר דקות, ולהוסיף את המים, להתחיל לבשל על אש גדולה כשרותח להוסיף את תפוחי האדמה, אבקת המרק (את אבקת המרק כדאי לבחוש עם מעט מים מהמרק בכוס לפני ששופכים לסיר כדי למנוע הווצרות גושים) מוסיפים את הפטרוזיליה וסוגרים את סיר הלחץ למשך חצי שעה. בתאבון! יעקב.
מגיש:
מקור: שידרוג עצמי לפי מיני מתכונים
שתף את המתכון