חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק שעועית ללא בשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק טעים מזין ומהיר הכנה הרבה יותר טעים לאכילה ביום המחרת עדיף לבשל בסיר לחץ.
מרק שעועית ללא בשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק טעים מזין ומהיר הכנה הרבה יותר טעים לאכילה ביום המחרת עדיף לבשל בסיר לחץ.
הוראות הכנה
מרכיבים
2. כוסות שעועית יבשה
1. בצל בינוני
2-3 כפות שמן זית
1. עגבניה מגורדת בפומפיה
2. כפות רסק עגבניות, 6, כוסות מים, אפשר רותחים אם רוצים לזרז את הבישול.
1. כפית פפריקה מתוקה+מעט פפריקה חריפה(לטעם פיקנטי)
2-3 תפוחי אדמה קטנים
כף מלאה אבקת מרק (פרוןה)טעם עוף או בשר.
חופן פטרוזיליה קצוצה, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה
1.לשטוף את השעועית ולהרתיח אותה בסיר קטן לתת לרתוח מספר דקות לכבות ולתת להתקרר.
(פעולה זו מבטלת את הצורך בהשרייה)
לחמם סיר לחץ עם שמן הזית, לקצוץ את הבצל גס ולטגן עד שמזהיב כהה, ואז להוסיף את העגבניה המגורדת ולבחוש עם הבצל כשהחומרים התאחדו להוסיף את רסק העגבניות והפפריקה ולהמשיך לבחוש ואז להוסיף לסיר את השעועית כשהיא מסוננת ללא הנוזלים ושוב לבחוש מספר דקות, ולהוסיף את המים, להתחיל לבשל על אש גדולה כשרותח להוסיף את תפוחי האדמה, אבקת המרק (את אבקת המרק כדאי לבחוש עם מעט מים מהמרק בכוס לפני ששופכים לסיר כדי למנוע הווצרות גושים) מוסיפים את הפטרוזיליה וסוגרים את סיר הלחץ למשך חצי שעה. בתאבון! יעקב.
מגיש: יעקב
מקור: שידרוג עצמי לפי מיני מתכונים
שתף את המתכון