הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים:
ראש כרוב גדול ורחב
למלית:
2 בצלים גדולים קצוצים
2-3 כפות שמן לטיגון
500 גרם בשר כבש. בקר. עוף. טחון ..לפי הרצון.
1 כפית כמון
חצי כפית פפריקה
חצי כפית תבלין לקציצות
חצי כפית מלח
כוס וחצי אורז לבן
2 שיני שום כתושות
4 כפות שמן, בנוסף
מלח ופלפל לפי הטעם
מצרכים לרוטב
2 כפות רסק עגבניות
1 כף וחצי פפריקה
4 שיני שום כתושות
4 עגבניות מרוסקות
4 כוסות מרק צח (אפשר מאבקה)
מלח ופלפל לפי הטעם
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
ההכנה:
מקפיאים את הכרוב למשך הלילה או עוטפים אותו בניילון ומבשלים במיקרוגל למשך עשר דקות.
או מכניסים לסיר עם מים רותחים ל 25 דקות
בעזרת סכין חדה חותכים סביב לב הכרוב ומוציאים אותו ומתחילים להפריד עלים-עלים.
מכינים את המלית:
מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא רך וזהוב. מצננים מעט. שמים בקערה את הבצל, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
מילוי הכרוב
את העלים הגדולים חוצים לאורך הפס באמצע. מניחים בתחתית העלה (או מחצית העלה, תלוי בגודל) שורה של שתי כפיות מלית ומגלגלים בגלגול הדוק כך שתתקבל צורה של סיגרים. מניחים את כל הסיגרים זה ליד זה בצורה מהודקת ככל האפשר ובמידת הצורך מניחים שכבה נוספת. מערבבים את כל חומרי הרוטב פרט למיץ הלימון ויוצקים על הכרוב.
ממלאים מים עד לגובה הכרוב בדיוק ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים עשר דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומניחים צלחת שטוחה מעל הכרוב שתשמש כמשקולת. מכסים ומבשלים על אש נמוכה ביותר כשעה ורבע עד שהכרוב רך-רך. אם חסרים נוזלים במהלך הבישול מוסיפים עוד מעט מים.
בתאבון
אלי גרשון...
מגיש:
מקור: אלי גרשון
שתף את המתכון