הוראות הכנה
מרכיבים
400 גר' קמח מלא
500 גר' קמח שטיבל 2 (קמח לבן ללחם)
500 גר' קמח שיפון
1 שקית שמרית
60 גר' סוכר
30 גר' מלח
2.5-3 כוסות מים
אופן ההכנה
מערבבים את שלושת סוגי הקמח, השמרים והסוכר בקערת המיקסר. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק רך וקצת דביק. לא חייבים להשתמש בכל הכמות של המים, זה תלוי במידת הלחות של הקמח (או כמו שאומרים: מים, כמה שהקמח לוקח...).
בשלב זה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שהבצק הופך גמיש וחלק.
מניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח, מוציאים אוויר ומחלקים למספר הלחמים שרוצים להכין. הבצק הזה הוא ל-4 כיכרות בגודל בינוני.
מתפיחים את הכדורים בתבנית מקומחת בקמח מלא עד הכפלת הנפח.
תנור ב- 220 מעלות, מכניסים קערה עם מים או עם קוביות קרח כדי ליצור לחות בתנור.
אופים כ-40 דקות עד שבנקישה על תחתית הלחם יש צליל חלול והקרום קשה.
אחרי הצינון חותכים את "ראשו" של הכיכר כדי ליצור מעין קערה ומוציאים את תוכו הרך.
אימצתי בחום את המלצתה של אשת פוטיפר להכניסו שנית לתנור לכמה דקות כדי להקשות אותו עוד קצת.
מגיש:
מקור: רונן וינשטיין (פורסם בסגנון)
שתף את המתכון