הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הרבוך:
1 כוס מים
3/4 כפית מלח
75 גר' חמאה
קורט אגוז מוסקט מגורר
חצי כוס קמח
4 ביצים
4 כפות גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת
מי מלח לבישול
לרוטב:
חצי חבילת חמאה
4 כפות קמח
2 כוס חלב קר
קורט נדיב מלח
פלפל שחור גרוס עבה חצי כפית
100 גר' חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות קטנות
3 כפות גבינת פרמזן או קשקבל מגורר
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מרתיחים בסיר קטן את המים, המלח, החמאה ואגוז המוסקט.
2.ברגע הרתיחה מוסיפים בבת אחת את הקמח ובוחשים ברציפות בכף עץ עד שהמסה
נפרדת מדפנות הסיר.
3. טורפים את הביצים פנימה אחת אחת ומוודאים שנטמעו היטב לאחר כל הוספה.
4.בוחשים פנימה את הגבינה המגוררת.
5.מרתיחים הרבה מי מלח בסיר גדול ויוצקים את הניוקי באמצעות שק זילוף או
שקית ניילון בחתיכות של 2 ס"מ לתוך סיר עם מים רותחים.
מסננים.
* ניוקי אלה אין לבשל יותר מ-30 שניות מרגע ציפתם על פני המים. מעבירים מייד לקערת מי קרח להפסקת תהליך הבישול ומסננים.
הרוטב:
1.ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הקמח עד שהוא מלבין מאוד.
2.מוסיפים את החלב הקר, ממליחים ומפלפלים, ומביאים לרתיחה תוך בחישה
רצופה במטרפה למניעת גושים, עד שהתערובת רותחת ומסמיכה.
3.מבשלים על אש נמוכה עוד כדקה, מסירים מן האש ובוחשים פנימה את החזה
האווז המעושן והגבינה.
יוצקים לתוך כלי חרס חסין חום ומשומן בחמאה שליש מכמות הרוטב, מפזרים מעליו את הניוקי ומכסים שוב ברוטב.
אופים במרכז תנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-10 דקות. מעלים את כלי החרס לשלב העליון ביותר בתנור ואופים כחמש דקות נוספות, עד שמקבל קרום זהוב שחום ויפה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון