הוראות הכנה
מרכיבים
2-3 כוסות של חיטה
תפוחי אדמה קטנים, שניים לכל סועד בערך
ביצים, אחת לכל סועד
ירכיים עוף כמספר הסועדים או קצת יותר
100 ג"ר אווז מעושן או זנב הודו מעושן
מלח גס,
פלפל גרוס עבה
שמן לטיגון
6 שיני שום מעוכות
4 כפות סוכר (לקרמל)
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.רוחצים את החיטה ומנקים
2.בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים בו עד להזהבה את נתחי העוף
3.קולפים את תפוחי האדמה ומוסיפים לעוף שכבר הזהיב
4.מוסיפים לסיר את החיטה וממלאים מים עד כדי כיסוי
5.מוסיפים מלח ותבלינים, ומערבבים
6.מביאים לרתיחה, מוסיפים הקרמל (סוכר מושחם ראה בהמשך) מנמיכים את
הלהבה ומבשלים כ -30-40 דקות
7.שוטפים את הביצים (יש המעדיפים קודם להרתיח אותן בנפרד, אבל אין חובה ) ומוסיפים לסיר
8.מחממים תנור לחום של 150 מעלות ומכניסים את הסיר לתנור.
לפני שהולכים לישון מורידים את החום ל - 100-120
כשקמים, ישר רצים לבדוק את הסיר בתנור. םם יש על פני התבשיל עדיין מעט נוזלים שמנוניים - זה יופי. אם לא, מוסיפים חצי כוס מים רותחים, ומחזירים לתנור.
מגיש:
מקור: ישראלי
שתף את המתכון