הוראות הכנה
מרכיבים
40 גרם שמרים שימרית
1+1/4 כוס מים פושרים
1 כפית מלח
4 כוסות קמח
3 כפות שמן זית
לתוספת
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מלח גס
2 ענפי רוזמרין עלים בלבד
עגבניות מיובשות
אופן ההכנה
1.שמים בקערה את השמרים. המים והמלח מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח והשמן ולשים לבצק אחיד. אם הבצק נוקשה מדי מוסיפים מעט מאוד מים בזמן הלישה.
2.מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ולשים במשך 5 דקות, מחזירים את הבצק לקערה מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3.חובטים בבצק כדי לשטחו, לשים שוב ומתפיחים תפיחה שנייה, לשים את הבצק פעם שלישית וצרים ממנו בכפות הידיים עלה מאורך וסגלגל (אליפטי) בעובי 1 ס"מ ובאורך 40 ס"מ כך שייכנס באלכסון לתבנית גדולה של התנור.
4.צרים בבצק גומות באצבעות , מזלפים עליו את שמן הזית , וזורים מלח גס עגבניות מיובשות ועלי רוזמרין ומתפיחים כשעה.
5. מחממים את התנור לחום גבוה 200 מעלות אופים כ- 20 דקות עד שהלחם יתפח ויזהיב .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון