הוראות הכנה
מרכיבים
400 מ"ל חלב 3.5 כוסות
חצי כוס מרגרינה מומסת
חצי כוס סוכר
חצי כוס אבקת פירה תפוחי אדמה אינסטנט (לא מתובלת)
2 כפות שמרים יבשים
120 מ"ל מים חמימים
3ביצים טרופות
חצי כפית תמצית וניל
6.5 עד 7 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות מלח
אפשר כמובן גם להכין זיגוגים אחרים - שוקולד, או 'אייסינג' של אבקת סוכר
ועוד.
אופן ההכנה
1.מחממים חלב על האש עד לנקודת רתיחה
2.מוסיפה לתוכו את המרגרינה, את הסוכר, ואת אבקת הפירה אינסטנט
מערבבים ומניחים להתקרר מעט
3.ממיסים ב - 120 מ"ל מים חמימים(כוס מים) את השמרים, מערבבים עד שהם
נמסים מוסיפים את המים והשמרים לתערובת החלב (שצריכה להיות חמימה, לא
חמה) ומערבבים מוסיפים את הביצים הטרופות
4.מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והמלח, ומכניסים אותו בהדרגה לתערובת
תוך ערבוב עד שמתקבל בצק רך ונעים. (מתחילים עם שש וחצי כוסות קמח,
מוסיפים את החצי הנוסף רק אם העיסה דביקה. חשוב מאד לשמור שיהיה בצק רך
ולא קשה ודחוס.
5.מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו כל פעם חלק מהבצק לעובי של בערך חצי
ס"מ קורצים מהבצק עיגולים בגודל הרצוי. לעיגולים משתמשים בכוס, ואח"כ
בעזרת פקק של בקבוק משקה קל, עושים חור במרכז העיגול. מתקבלת צורת
בייגלה.
6.מרפדים מגש גדול בנייר אפיה ומניחים עליו את הדונאטס, מכסים במגבת
ומניחים להתפחה עד שהנפח מוכפל.
7.מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הדונאטס עד להזהבה משני
הצדדים מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר לספיגת עודפי השמן
8.מכניסים כוס סוכר לשקית ניילון, וטובלים כל דונאט - בעודו חם - בתערובת
הסוכר על ידי שקשוק השקית עד שכל הדונאט מצופה בסוכר.
מגיש:
מקור: לורי מהתפוח הגדול
שתף את המתכון