הוראות הכנה
מרכיבים
1 כף גדושה מאד שמרים יבשים (15 גרם)
שליש כוס מים חמימים
כוס וחצי חלב
שליש כוס מרגרינה
רבע כוס סוכר
2 כפיות מלח
2 כפיות אגוז מוסקט טחון
2 ביצים גדולות טרופות
ארבע וחצי כוסות קמח
לציפוי
חצי כוס חמאה מומסת
1 כוס סוכר מעורב בכפית אחת של קינמון
אופן ההכנה
1.מכניסים את המים החמימים לקערה, ומפזרים מעליהם את השמרים ומניחים להם
עד אשר הם נמסים, מערבבים היטב ונותנים להם לתסוס מעט
2.בסיר קטן ממיסים את החלב והמרגרינה, מורידים מהאש ומקררים מעט
3.שופכים את השמרים שתססו לקערה גדולה, מוסיפים אליהם את תערובת החמאה
והחלב החמימים (שלא יהיה חם מדי, השמרים 'ימותו'!)
4.מוסיפים פנימה את הביצים,רבע כוס סוכר, מלח, אגוז מוסקט ו - 2 כוסות קמח
מערבבים היטב לבלילה חלקה מוסיפים את יתרת הקמח, ומערבבים עד שהבצק
לגמרי חלק ואחיד מכסים את הקערה ושולחים למקרר למשך שעה
5.מקמחים משטח עבודה בהרבה קמח הבצק רך מאד וקצת דביק, וזקוק להרבה
קימוח כדי להפתח לעלה כמו שאנו רוצים מרדדים אותו לעלה בעובי של אצבע
6.בעזרת חותכן של דונאטס, או בעזרת כוס + מכסה של בקבוק שתיה, קורצים
מהבצק חישוקים
7.מרפדים מגשים גדולים בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות מסדרים את הדונאטס
במגש, משאירים מרווחים בין עוגיה אחת למשנה נותנים לתפוח במשך 20 דקות
בתבנית לא מכוסה
8.מחממים תנור ל - 220 מעלות אופים את הדונאטס כעשר דקות או טיפה יותר, רק
עד שהם מזהיבים
לציפוי
ממיסים את החמאה ומכינים מברשת קטנה להברשת פני הדונאטס
מפזרים את הסוכר והקינמון על צלחת גדולה
מברישים כל דונאט שיוצא מהתנור בחמאה ממומסת וטובלים את הצד המרוח בתערובת הסוכר והקינמון
מסדרים בצלחת הגשה יפה כשהחלק הלא מרוח הוא למטה
מגיש:
מקור: חמדה
שתף את המתכון