חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חסילונים וארטישוק ירושלמי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חסילונים וארטישוק ירושלמי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 עגבניות בשלות ומוצקות.
חצי ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף ופרוס 1 ס"מ .
10 שיני שום קלופות.
50 גרם חמאה
רבע כוס שמן זית.
כף עלי טמין קצוצים.
מלח . פלפל שחור גרוס טרי.
600 גרם חסילונים גדולים ומנוקים .
אופן ההכנה
ההכנה
מקלפים את העגבניות. חוצים ומנקים את הגרעינים.
את הארטישוק הפרוס שמים במי קרח.
בתבנית מניחים את העגבניות עם הארטישוק ( ללא מי הקרח )
דופקים את השום בעזרת סכין כבדה ומפזרים על העגבניות והארטישוק.
מפזרים מלח . פלפל שחור. שמן זית. והטימין.על הכול.
מכניסים לתנור בחום בינוני עד שהארטישוק רך.
במחבת עם מעט חמאה מניחים את החסילונים.
ממליחים ומפלפלים. ומטגנים על אש בינונית עד שהם יהיו ורודים.
הגשה: מסדרים ב 4 צלחות את הירקות ומניחים מעל את החסילונים שווה בשווה לכל אחד.
את הרוטב מפזרים מעל הכל.
בתאבון.
אלי גרשון...
מגיש: elig
מקור: אלי גרשון
שתף את המתכון