הוראות הכנה
מרכיבים
4 עגבניות בשלות ומוצקות.
חצי ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף ופרוס 1 ס"מ .
10 שיני שום קלופות.
50 גרם חמאה
רבע כוס שמן זית.
כף עלי טמין קצוצים.
מלח . פלפל שחור גרוס טרי.
600 גרם חסילונים גדולים ומנוקים .
אופן ההכנה
ההכנה
מקלפים את העגבניות. חוצים ומנקים את הגרעינים.
את הארטישוק הפרוס שמים במי קרח.
בתבנית מניחים את העגבניות עם הארטישוק ( ללא מי הקרח )
דופקים את השום בעזרת סכין כבדה ומפזרים על העגבניות והארטישוק.
מפזרים מלח . פלפל שחור. שמן זית. והטימין.על הכול.
מכניסים לתנור בחום בינוני עד שהארטישוק רך.
במחבת עם מעט חמאה מניחים את החסילונים.
ממליחים ומפלפלים. ומטגנים על אש בינונית עד שהם יהיו ורודים.
הגשה: מסדרים ב 4 צלחות את הירקות ומניחים מעל את החסילונים שווה בשווה לכל אחד.
את הרוטב מפזרים מעל הכל.
בתאבון.
אלי גרשון...
מגיש:
מקור: אלי גרשון
שתף את המתכון