הוראות הכנה
מרכיבים
לסינטה:
1 נתח סינטה לבן במשקל של כ-1.5 ק"ג
10 פטריות שיטאקה מיובשות
5 פטריות שמפיניון פרוסות גס
1 כוס יין לבן יבש
מלח ופלפל
לציר:
5-6 עצמות צלע לבן
חצי בצל
4 שיני שום
2 עלי מרווה
2 גבעולי טימין
פלפל צ'ילי חצוי לאורך
נוזלי השרייה של פטריות השיטאקה
2 פטריות שמפיניון
מלח
מים
אופן ההכנה
שורים את פטריות השיטאקה במים רותחים חצי שעה לפחות.
הכנת הציר:
צולים בגריל את עצמות הלבן עד להשחמה. מכניסים אותם לסיר ומכסים במים. מוסיפים את יתר החומרים למעט נושזלי השריה ומביאים לרתיחה. מצמצמים לכדי חצי כמות הנוזלים ומוסיפים את נוזלי שריית הפטריות. שוב מצמצמים לכדי מחצית הכמות, מסננים ומניחים בצד.
לסינטה:
פורסים גס את פטריות השיטאקה. בעזרת סכין חדה יוצרים כיס עמוק ורחב בנתח. מכניסים לכיס את הפטריות (שיטאקה ושמפיניון) בכוח. סוגרים את הפתח עם שני קיסמים. מחממים מחבת. כאשר המחבת לוהט מניחים את הסינטה כאשר צד השומן כלפי מטה. לאחר שנצרב היטב וקיבל השחמה קלה הופכים את הנתח. יוצקים כוס יין לבן יבש ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כחצי שעה.
להגשה: פורסים את נתח הסינטה בזהירות ולכל סועד מגישים עד שתי פרוסות ויוצקים לו מעט מהרוטב החמים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון