הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
3 ביצים
260 גרם מרציפן גולמי
80 גרם חמאה מומסת
2 כפות (15 גרם) קמח
2 כפות גדושות (20 גרם) קמח תפוחי אדמה
2 כפות גדושות (20 גרם) קקאו
2 כפיות ליקר שוקולד
3/4 כוס (70 גרם) שקדים פרוסים
1 כף חמאה מומסת, להברשת התבנית
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות
2. מערבלים ביצה אחת ואת המרציפן במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת ממרח חלק.
3. מחליפים את ווהגיטרה במקצף, מוסיפים את 2 הביצים הנותרות ומקציפים במהירות בינונית במשך 8-10 דקות.
4. מנמיכים את מהירות המקסר ומוסיפים חמאה. מקציפים עד שהיא נבלעת בתערובת.
5. מוסיפים את שני סוגי הקמח, הקקאו והליקר ומערבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
6. משמנים את התבנית בחמאה מומסת ומפזרים את השקדים הפרוסים בשוליים ובתחתית התבנית.
7. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 20-25 דקות, עד שהעוגה מוצקה למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
8. מצננים את העוגה והופהכים על צלחת הגשה. מאחסנים בטמפ' החדר.
הערות:
חשוב להשתמש בקקאו כהה (הולנדי) שמעניק לעוגה צבע כהה מאוד בגוון אדמדם וטעם שוקולד מודגש
מגיש:
מקור: הנס ברטלה
שתף את המתכון