הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קמח
1 אפיה
3 כפות סוכר
1 מרגרינה
כף תמצית וניל
5 ביצים מופרדים לחלבונים וחלמונים
1 וחצי כוסות סוכר
ריבה משובחת
2 כוסות קוקוס
אופן ההכנה
מכניסים את המרגרינה, הקמח , האפיה, והסוכר במעבד מזון ומעבדים לקבלת פירורים.
טורפים את החלמונים בקערית ומוסיפים לבצק. לשים עד לקבלת כדור בצק צהבהב וחלק (אם יוצא יבש מדי יש להוסיף מעט מים)
במקרה והבצק דביק מצננים כחצי שעה במקרר (תלוי במידת הדביקות אם ממש ממש דביק ניתן להוסיף מעט קמח)
מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הכוס וחצי סוכר בהדרגה אל הקצף ב2-3 פעמים.
לאחר שהקצף יציב מקפלים לתוכו את הקוקוס בתנועות עטיפה.
משמנים תבנית אפיה ומשטחים את הבצק על התבנית.
למרוח את הריבה ועל הריבה למרוח את הקצף.
לאפות בחום בינוני. עד שהקיסם יוצא נקי.
המתכון הביסי יכול להשתנות בהתאם למה שיש בבית ובהתאם לטעם האישי:
אפשר להוסיף לריבה אגוזים קצוצים, או שקדים מסוגים שונים, ולטגנם במעט חמאה וסוכר כדי להעשיר את הטעם. אפשר במקום הריבה למרוח ממרח שוקולד . או רוטב שוקלד עשיר.
אפשרות נוספת להוסיף לקצף החלבונים אגוזים קצוצים וכו,
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון