הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
400 גרם קמח תופח
200 גר' שומן בקר קצוץ
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
300 מל' מים קרים (מעט יותר מכוס)
למילוי:
750 גר' בשר בקר (צוואר או כתף) חתוך לקוביות של 2 ס"מ
250 גר' כליות בקר חתוכות לקוביות של 2 ס"מ
בצל קטן קצוץ
1 כפית של עלי טימין
2 כפות קמח
1/2 כוס ציר בקר
1/2 כוס יין פורט
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מניחים את הקמח התופח בקערה, מוסיפים מלח ופלפל. מערבבים ומוסיפים את שומן הבקר הקצוץ. (הערה: חמאה יכולה להוות תחליף, אבל אין כמו שומן בקר... במתכון המקורי שמים בבצק כמות דומה של השומן המקיף את כליות הבקר, אבל בהצלחה למי שמצליח למצוא את זה בארץ...). מוסיפים את המים הקרים בהדרגה ולשים היטב מס' דקות לקבלת כדור בצק חלק ואחיד. מניחים על צלחת.
הכנת המילוי:
חותכים את הבשר והכליות לקוביות של 2 ס"מ, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב. מנערים במסננת משאריות הקמח. מוסיפים את הבצל הקצוץ, המלח, הפלפל ועלי הטימין הטריים. מערבבים שוב.
חותכים רבע מכמות הבצק ומניחים בצד. בשאר הכמות מרפדים תבנית פודינג משומנת (או לחלופין קערה עמוקה וחסינת חום כמו פיירקס או קדרת חרס) כך שחלק מהבצק ייתלה מעבר לקצוות הכלי. מוסיפים את מילוי הבשר שהכנו (בלי לדחוס) ומלמעלה מוזגים את יין הפורט (אפשר להחליף את היין בבירה כהה) ואח"כ את ציר הבקר - עד שנכסה 2/3 מהמילוי.
עתה נניח את שארית הבצק ששמנו בצד מלמעלה ונחבר עם שולי הבצק המדפן את הקדרה. נאטום את הבצק היטב, משום שהבקר יתבשל באדי הנוזלים שבתוכו.
עוטפים את הקדרה היטב במטלית גדולה וקושרים למעלה. מאדים בבאן-מארי במשך 4 שעות. הפודינג יתבשל באידוי, כך שגם הבצק ייעשה וגם הבשר יתבשל בציר ובפורט שמילאנו.
כתחליף לבאן-מארי ניתן להשתמש בסיר רחב שבמרכזו קערה ועליה נניח את קערת הפודינג, לה אסור לגעת במים שבסיר, ומדי פעם נוסיף מים לסיר כדי שלא יתאדו לחלוטין.
בסיום האידוי הבצק ייראה מבריק ולח במקצת.
מגישים את פודינג הסטייק והכליות עם בירה כהה ושוכחים לרגע שאנחנו לא במנצ'סטר...
מגיש:
מקור: BBC
שתף את המתכון