חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פודינג סטייק וכליות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לא מה שזה נשמע! מנה הדומה לפאי, עם בצק פריך העוטף נתחי בשר עסיסיים. ה- Steak Kidney Pudding האנגלי המסורתי אינו קינוח, אלא מנה עיקרית. הפודינג דומה מאוד לפאי, אך להבדיל מפאי, מאדים אותו ולא אופים.
פודינג סטייק וכליות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לא מה שזה נשמע! מנה הדומה לפאי, עם בצק פריך העוטף נתחי בשר עסיסיים. ה- Steak Kidney Pudding האנגלי המסורתי אינו קינוח, אלא מנה עיקרית. הפודינג דומה מאוד לפאי, אך להבדיל מפאי, מאדים אותו ולא אופים.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
400 גרם קמח תופח
200 גר' שומן בקר קצוץ
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
300 מל' מים קרים (מעט יותר מכוס)
למילוי:
750 גר' בשר בקר (צוואר או כתף) חתוך לקוביות של 2 ס"מ
250 גר' כליות בקר חתוכות לקוביות של 2 ס"מ
בצל קטן קצוץ
1 כפית של עלי טימין
2 כפות קמח
1/2 כוס ציר בקר
1/2 כוס יין פורט
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מניחים את הקמח התופח בקערה, מוסיפים מלח ופלפל. מערבבים ומוסיפים את שומן הבקר הקצוץ. (הערה: חמאה יכולה להוות תחליף, אבל אין כמו שומן בקר... במתכון המקורי שמים בבצק כמות דומה של השומן המקיף את כליות הבקר, אבל בהצלחה למי שמצליח למצוא את זה בארץ...). מוסיפים את המים הקרים בהדרגה ולשים היטב מס' דקות לקבלת כדור בצק חלק ואחיד. מניחים על צלחת.
הכנת המילוי:
חותכים את הבשר והכליות לקוביות של 2 ס"מ, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב. מנערים במסננת משאריות הקמח. מוסיפים את הבצל הקצוץ, המלח, הפלפל ועלי הטימין הטריים. מערבבים שוב.
חותכים רבע מכמות הבצק ומניחים בצד. בשאר הכמות מרפדים תבנית פודינג משומנת (או לחלופין קערה עמוקה וחסינת חום כמו פיירקס או קדרת חרס) כך שחלק מהבצק ייתלה מעבר לקצוות הכלי. מוסיפים את מילוי הבשר שהכנו (בלי לדחוס) ומלמעלה מוזגים את יין הפורט (אפשר להחליף את היין בבירה כהה) ואח"כ את ציר הבקר - עד שנכסה 2/3 מהמילוי.
עתה נניח את שארית הבצק ששמנו בצד מלמעלה ונחבר עם שולי הבצק המדפן את הקדרה. נאטום את הבצק היטב, משום שהבקר יתבשל באדי הנוזלים שבתוכו.
עוטפים את הקדרה היטב במטלית גדולה וקושרים למעלה. מאדים בבאן-מארי במשך 4 שעות. הפודינג יתבשל באידוי, כך שגם הבצק ייעשה וגם הבשר יתבשל בציר ובפורט שמילאנו.
כתחליף לבאן-מארי ניתן להשתמש בסיר רחב שבמרכזו קערה ועליה נניח את קערת הפודינג, לה אסור לגעת במים שבסיר, ומדי פעם נוסיף מים לסיר כדי שלא יתאדו לחלוטין.
בסיום האידוי הבצק ייראה מבריק ולח במקצת.
מגישים את פודינג הסטייק והכליות עם בירה כהה ושוכחים לרגע שאנחנו לא במנצ'סטר...
מגיש: Coolmood
מקור: BBC
שתף את המתכון