הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחי גרנד אלכסנדר
6 כפות דבש תמרים
8 כפות צימוקים
1/2 1 כוסות פירורים דקים של ביסקויטים
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/3 כוס סוכר חום
1/2 כפית פלפל אנגלי גרוס בינוני או קינמון
2/3 כוס אגוזי לוז קלויים ומרוסקים
תבנית בגודל 20 20X
אופן ההכנה
מערבבים את פירורי הביסקויטים, המחאה, הסוכר והפלפל האנגלי בידיים לקבלת מרקם פירורי.
מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
חותכים מכסה מכל תפוח.
מחוררים את התפוח, מוציאים את הגרעינים ומעט מבשרו של התפוח.
ממלאים בכל תפוח כף דבש תמרים וכף צימוקים.
מניחים פירורים בפתח כל תפוח ומהדקים היטב בכף היד.
מפזרים את הפירורים הנותרים באופן שווה על התפוחים.
אופים במרכז תנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות או עד שהתפוח רך.
מניחים כל תפוח במרכז צלחת ומעטרים מסביב בחצי כף דבש תמרים וכף של צימוקים.
מגיש:
מקור: רחל מייזלס קול העמק שבצפון
שתף את המתכון