הוראות הכנה
מרכיבים
בצק
4 כוסות סולת
1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
2 ביצים
אגוזים / שקדים (לקישוט לא חובה)
מילוי (לא חובה)
600 גרם ממרח תמרים
להרטבת העוגה
1/2 כוס סוכר
2 כוסות מים
כף לימון
אופן ההכנה
לערבב חמרי הבצק
לשטח חצי מהבצק בתבנית ממורגנת
למרוח ממרח תמרים
לכסות במחצית הבצק שנותרה
לסדר שקדים או אגוזים ב"מרכז" כל פרוסת עוגה (פורסים אחרי האפיה)
לאפות בחום בינוני(180 מעלות) כ 40 דקות עד שמשחים
בזמן האפיה לשים את חמרי הרוטב בסיר ולהרתיח
כשמוכן לפרוס לפרוסות ולשפוך רוטב כשהוא רותח
להחזיר לתנור כבוי וחם ל 10 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון