בסיס פשוט לפיצה פריכה, רוטב מסורתי, מוצרלה מגוררת - ואפשר להשתגע עם התוספות...
אני אישית נהנה להכין את הפיצה הזו בארוחות לא רשמיות עם חברים (לצפיה במשחק כדורסל בטלויזיה וכד') - פשוט מכין את כדורי הבצק והרוטב, מגוון תוספות, וכשכולם באים כל אחד מכין לעצמו פיצה כמו שהוא אוהב.
|
|
|
בסיס פשוט לפיצה פריכה, רוטב מסורתי, מוצרלה מגוררת - ואפשר להשתגע עם התוספות...
אני אישית נהנה להכין את הפיצה הזו בארוחות לא רשמיות עם חברים (לצפיה במשחק כדורסל בטלויזיה וכד') - פשוט מכין את כדורי הבצק והרוטב, מגוון תוספות, וכשכולם באים כל אחד מכין לעצמו פיצה כמו שהוא אוהב.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
500 גר' קמח (מומלץ קמח-לחם של מאפיית שטיבל)
14 גרם שמרים טריים (או 7 גר' שמרים יבשים)
1/4 כוס שמן זית משובח
1 כפית מלח
כוס מים קרים
לרוטב:
8 עגבניות (מומלץ עגבניות תמר)
1 כף רסק עגבניות
1 בצל קטן קצוץ דק-דק
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק-דק, בלי הגרעינים
1/2 כפית עלי טימין מיובשים
1/2 כפית עלי בזיליקום מיובשים
1/2 כפית עלי אורגנו מיובשים
מלח ופלפל
גבינה:
200 גרם מוצרלה מגוררת. עדיף לגרר מיד לפני ההכנה ולא לקנות מגוררת מראש.
תוספות - לבחור את מה שאוהבים:
טונה בשמן
חציל קטן חתוך לפרוסות דקות
פלפל אדום או צהוב חתוך לרצועות דקות
פטריות שמפיניון חתוכות
פרושוטו חתוך לרצועות דקות
זיתים מגולענים חתוכים לעיגולים
רצועות בצל מושחם
ריבת בצל
אננס חתוך לקוביות
וכמובן שניתן להוסיף כיד הדימיון... 🙂
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מערבבים קמח, שמרים, מלח ושמן זית, ומוסיפים באטיות את המים - לשים כ-10 דקות עד ליצירת בצק אחיד ונוח לעבודה. מקמחים את הבצק, מכסים במגבת מטבח נקיה ולחה, ושמים במקום חמים (ליד התנור, למשל). מניחים לתפוח כשעה, לשים שוב, מחלקים ל-6 כדורים ומעבירים לשעתיים במקרר. שעה לפני הכנת הפיצות עצמן נוציא מהמקרר.
הכנת הרוטב:
חולטים את העגבניות כדקה במים רותחים ומקלפים. מסלקים את הגרעינים וטוחנים במעבד מזון. מוסיפים 1 כף רסק עגבניות, 1/2 פלפל צ'ילי (שונאי חריף יכולים להפחית את הכמות) ואת עשבי התיבול. נטגן את הבצל במחבת עד שיהיה שקוף, נוסיף את תערובת העגבניות שלנו, נערבב היטב, נוודא שהרוטב לא דליל מדי (אם כן אז לצמצם במחבת מספר דקות), נוסיף מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס ונסיר מהאש.
מחממים תנור לחום מקסימלי. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את כדורי הבצק לעובי דק. מקמחים מעט, מניחים על רשת או על תבנית מתכת שחוממה בתנור (לפרפקציוניסטים מומלץ לוח אבן מיוחד למטרה זו).
מורחים על הבצק מעט רוטב (כמות קטנה מספיקה) ובוזקים את גבינת המוצרלה המגוררת באופן אחיד - גם כאן לא להגזים. נפזר כרצוננו תוספות על הפיצה (שוב - לא יותר מדי).
נאפה בתנור במשך 5 דקות, עד שהבצק משחים בקצוות. במשך דקה-שתיים נוספות נפעיל גריל עליון, נוציא ונגיש...
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון