הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
250 גר' קמח
20 גר' שמרים
2 ביצים
15 גר' סוכר
80 גר' חמאה מומסת
150 מ"ל חלב פושר
קליפה של 1/4 לימון מגוררת
קורט מלח
קורט וניל
הרטבה וזיגוג:
800 גר' מים
300 גר' סוכר
1/2 לימון
1/2 תפוז
מעט תמצית וניל
ריבת משמש לזיגוג
ליקר או ברנדי
אופן ההכנה
לעוגה:
+ ממיסים את השמרים עם מחצית מכמות החלב ומחצית מכמות הסוכר, כדי שהבצק יעלה מהר. מוסיפים חלק מהקמח עד שמתקבל בצק רך (ראש עיסה). מפזרים מעט קמח ומתפיחים כ-15 דקות.
+ מוסיפים את יתרת הקמח, החלב, הסוכר, הווניל, הלימון, המלח והביצים. לשים את הבצק כדקה ואז מוסיפים את החמאה המומסת. לשים את הבצק עד שהוא מעלה בועות. מתפיחים 15 דקות. לשים שוב.
+ משמנים תבניות (טבעתיות) במרגרינה מומסת. מקמחים ומזלפים את הבצק בעזרת שקית זילוף עם צנטר חלק עד 3/4 מגובה התבנית. מתפיחים עד שהבצק מגיע לגובה התבנית וקצת מעליה. אופים ב-200 מעלות כ-20 דקות. מצננים. אפשר לשמור בהקפאה.
+ הרטבה וזיגוג:
1. מרתיחים את כל החומרים יחד, משחררים את הסברינה מהתבנית וטובלים בסירופ החם (קרוב להרתחה אך לא ממש רותח).
2. כשמחצית הסברינה הופכת תפוחה, הופכים ומחכים שהצד האחר יתנפח והסברינה תהפוך ספוגית לגמרי, ומוציאים בזהירות בעזרת כף מחוררת.
3. מרתיחים את ריבת המשמש. מטפטפים מעט ליקר או ברנדי על הסברינה ומצפים בריבה הנוזלית.
+ ממלאים את החור של הטבעת בקצפת, קרם, פירות טריים וכד' ומגישים
מגיש:
מקור: השף קונדיטור הנס ברטלה
שתף את המתכון