חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עלי כרוב ממולאים באורז ובשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עלי כרוב ממולאים באורז ובשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים:
ראש כרוב גדול ורחב
למלית:
2 בצלים גדולים קצוצים
2-3 כפות שמן לטיגון
500 גרם בשר כבש. בקר. עוף. טחון ..לפי הרצון.
1 כפית כמון
חצי כפית פפריקה
חצי כפית תבלין לקציצות
חצי כפית מלח
כוס וחצי אורז לבן
2 שיני שום כתושות
4 כפות שמן, בנוסף
מלח ופלפל לפי הטעם
מצרכים לרוטב
2 כפות רסק עגבניות
1 כף וחצי פפריקה
4 שיני שום כתושות
4 עגבניות מרוסקות
4 כוסות מרק צח (אפשר מאבקה)
מלח ופלפל לפי הטעם
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
ההכנה:
מקפיאים את הכרוב למשך הלילה או עוטפים אותו בניילון ומבשלים במיקרוגל למשך עשר דקות.
או מכניסים לסיר עם מים רותחים ל 25 דקות
בעזרת סכין חדה חותכים סביב לב הכרוב ומוציאים אותו ומתחילים להפריד עלים-עלים.
מכינים את המלית:
מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא רך וזהוב. מצננים מעט. שמים בקערה את הבצל, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
מילוי הכרוב
את העלים הגדולים חוצים לאורך הפס באמצע. מניחים בתחתית העלה (או מחצית העלה, תלוי בגודל) שורה של שתי כפיות מלית ומגלגלים בגלגול הדוק כך שתתקבל צורה של סיגרים. מניחים את כל הסיגרים זה ליד זה בצורה מהודקת ככל האפשר ובמידת הצורך מניחים שכבה נוספת. מערבבים את כל חומרי הרוטב פרט למיץ הלימון ויוצקים על הכרוב.
ממלאים מים עד לגובה הכרוב בדיוק ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים עשר דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומניחים צלחת שטוחה מעל הכרוב שתשמש כמשקולת. מכסים ומבשלים על אש נמוכה ביותר כשעה ורבע עד שהכרוב רך-רך. אם חסרים נוזלים במהלך הבישול מוסיפים עוד מעט מים.
בתאבון
אלי גרשון...
מגיש: elig
מקור: אלי גרשון
שתף את המתכון