חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם שאור עם חורים גדולים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מחפש מתכון ללחם שאור עם חורים גדולים ויפים סטייל לחם ארז/ארטיזן. יש לי כבר שאור לא רע שמתפיח את עצמו תוך 3-4 שעות.
לחם שאור עם חורים גדולים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מחפש מתכון ללחם שאור עם חורים גדולים ויפים סטייל לחם ארז/ארטיזן. יש לי כבר שאור לא רע שמתפיח את עצמו תוך 3-4 שעות.
הוראות הכנה
מרכיבים
לוקחים חצי כוס מהשאור, מוסיפים כוס קמח שיפון ואם צריך מעט מים ליצירת עיסה רכה.
מעמידים בחוץ ללילה (כ- 8 שעות).
לעיסה הספוגית שנוצרה מוסיפים:
כוס וחצי מים פושרים
כפית דבש
2 כפות שמן זית
½ ק"ג קמח שיפון
2 כפיות מלח.
אופן ההכנה
אם יש לכם מיקסר ממש חזק תנסו להשתמש בו. אם לא - ללוש בידיים בלי להתעצל לפחות 15 דקות.
להניח בקערה משומנת ולסובב כך שכדור הבצק יכוסה בשמן מכל צדדיו.
לכסות את הקערה בניילון נצמד ולשלוח למקום חמים להתפחה.
ההתפחה אורכת כ 10-12 שעות שגם בסופן הבצק לא מגיע לנפח כפול, אבל זה מספיק. יותר מזה כבר יוצא חמוץ מדי.
מוציאים את האויר. יוצרים כיכר ושוב מתפיחים מכוסה (עכשיו אמור להיות שוב לילה אז מתפיחים כל הלילה).
בבוקר מחממים תנור בלי טורבו ל 250 מעלות. חורצים את הכיכר ומכניסים לתנור החם.
אחרי 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל 170 מעלות ואופים עוד 30-40 דקות. מצננים על רשת בתוך התנור.
מגיש: lee75
מקור:
שתף את המתכון