חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריזוטו פטריות ויין לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריזוטו פטריות ויין לבן, הדורש תשומת לב במשך כל זמן הבישול - אבל שווה כל רגע!
ריזוטו פטריות ויין לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריזוטו פטריות ויין לבן, הדורש תשומת לב במשך כל זמן הבישול - אבל שווה כל רגע!
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז לריזוטו (עגול)
80 גר' חמאה
שמן זית
250 גר' פטריות פורטובלו
250 גר' פטריות שמפיניון
4 שיני שום כתושות
750 מ"ל יין לבן (מומלץ סוביניון בלאן)
1 גבעול סלרי קצוץ דק
200 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
1/3 מיכל שמנת מתוקה
1 בצל קטן קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ליטר מים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
קוצצים את הפטריות (פורטובלו ושמפיניון) קיצוץ גס ומטגנים בסיר עם 30 גר' חמאה ומעט שמן זית, עד שישחימו קלות. מוסיפים גבעול סלרי קצוץ ובצל קטן קצוץ, מערבבים, מטגנים עוד דקה ומוסיפים 2 ליטר מים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומצמצמים את הנוזל עד למחצית (סבלנות - זה לוקח כחצי שעה). מסננים את הנוזל לכלי נפרד, ואת תערובת הפטריות לאחר הסינון מעבירים למחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים את השום הכתוש והפטרוזיליה ומטגנים מעט עד לייבוש הנוזלים. מסירים מהאש ושומרים בכלי מחומם.
עתה נתחיל הבכנת הריזוטו עצמו: במחבת גדולה נמיס 50 גר' חמאה ומעט שמן זית, נוסיף 2 כוסות אורז עגול לריזוטו. נטגן קלות, ונתחיל להוסיף בהדרגה יין לבן ואת נוזלי בישול הפטריות שסיננו קודם. נמשיך לבחוש בהתמדה, תוך הוספת הנוזלים (יין/נוזלי הפטריות) בכל פעם שהם נספגים, במשך כ-20 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים בריזוטו.
נסיר את הריזוטו מהאש, נוסיף 1/3 מיכל שמנת מתוקה, 200 גר' פרמז'ן, מלח ופלפל שחור גרוס. נערבב היטב ונגיש את הריזוטו כשמעליו תערובת הפטריות שבישלנו.
בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון