הוראות הכנה
מרכיבים
לפתיתים:
1 ביצה
1/2 1 כוסות קמח מנופה
1 כפית שמן
קורט מלח
לחמין:
300-400 גר' בשר בקר או עוף חתוך למנות
2 עצמות בקר
2 כפות שמן
1 עגבניה גדולה, חתוכה לפלחים
1/2 בצל גדול קלוף וקצוץ
3 גבעולי כרפס קצוצים דק
3 מקלות קינמון
1 כפית כורכום מחוקה
1/2 -1 כפית מלח או לפי הטעם
6-7 כוסות מים
6 ביצים או כמספר הסועדים, שטופות ונקיות
לדבחיה:
150 גר' בשר בקר כתף, מבושל וקצוץ דק
200 גר' בשר חזה עוף, מבושל וקצוץ דק
6 ביצים
1 ביצה קשה, חתוכה לקוביות קטנות
1 תפוח אדמה מבושל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
3 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
1 כף מיץ לימון
1/2 -1 כפית מחוקה כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
הפתיתים:
מערבבים בקערית את כל החומרים לפתיתים עד לקבלת עיסה אחידה. דוחסים לתוך כותש שום מעט מהבצק ולוחצים. בעזרת סכין חותכים את הפתיתים מן הכותש, מפזרים את הפתיתים במגש ומייבשים כשעה. בדרך זו מכינים את כל הפתיתים מעיסת הבצק.
החמין:
מחממים את השמן בסיר רחב וגבוה. מוסיפים את העגבניה, הבצל והכרפס ומאדים במשך שתיים-שלוש דקות. מוסיפים את הבשר ועצמות הבקר ומערבבים היטב. מוסיפים את מקלות הקינמון, מוסיפים את הכורכום והמלח, מכסים ומאדים במשך כ-5-8 דקות.
יוצקים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפתיתים המוכנים, והביצים השלמות, מערבבים ומבשלים כעשר דקות.
הדבחיה:
מניחים בקערה את הבשרים החתוכים והביצים וטורפים היטב.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. מעבירים לכלי חסין אש ומניחים אותו בתוך סיר החמין ומכסים (אפשר להכניס את כל העיסה לתוך שקית קוקי, לסגור היטב ולהניח במרכז הסיר.
מבשלים את החמין עם הדבחיה על גבי פלטה חשמלית במשך כל הלילה (או בתנור חשמלי בחום פלטה). יש לבדוק מדי פעם את כמות הנוזלים ובמידת הצורך יש להוסיף 1/2 -1 כוס מים
מגיש:
מקור: בינו גבסו
שתף את המתכון