הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 גביע שמנת חמוצה
1 חב' קטנה קמח תופח
1 חב' מרגרינה
למלית:
שמן לטיגון
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
1 חציל בינוני, מקולף וחתוך לקוביות
1 סלסלה (כ-300 גר') פטריות שמפיניון חתוכות, או 1 קופסא (230 גר') פטריות שמפיניון חתוכות, משומרות ומסוננות
1 כף אבקת מרק פטריות
1/4 כפית פלפל שחור
להברשה:חלמון טרוף
אופן ההכנה
1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק, ומשהים במקרר כשעה.
2. מחממים במחבת גדולה את השמן ומאדים את הבצל והחציל עד שהחציל מתרכך
(כ-10 דקות). מוסיפים את הפטריות, אבקת המרק והתבלינים, מערבבים היטב
ומאדים עוד 5 דקות. מצננים.
3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מחלקים את הבצק לשלושה, ומרדדים
כל חלק על משטח מקומח למלבן. שמים בקצהו שליש מהמלית, מקפלים פנימה
את הקצוות ומגלגלים לגלילה.
4. מעבירים את הגלילות לתבנית משומנת, מושחים בביצה ואופים כ-35
דקות עד שהגלילות יזהיבו.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון