הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג בשר חזה /או צוואר שמן במקצת חתוך לקוביות 4X4
3 פרוסות עצם רגל [להשיג במרכולים או אצל קצב]
1 בצל גדול קצוץ
1 קוביה גדולה של דלעת חתוכה לקוביות
4 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים [ בעובי של 3 ס"מ]
6 תפו"א גדולים חצויים [1 לכל סועד]
1 ראש סלרי גדול,
1 ראש שום שלם
4 כפות גדושות רסק עגבניות
2- 3 כפות חוויג' למרק.
קמצוץ ציפורן (זהירות שטלתן)
מלח ופלפל
1 כף קוסברה קצוצה
אופן ההכנה
1.בסיר גדול עם שמן רגיל מטגנים את הבצל מוסיפים את הבשר מטגנים היטב
מכל צידיו עד הזהבה, מוסיפים את חלקי הרגל ומטגנים עוד 2-3 דקות
2.מכוסיפים לסיר מים עד מחצית הסיר. מוסיפים את כל המצרכים ואז
משלימים את הוספת המים עד לכיסוי .
3.מביאים לרתיחה, מבשלים על אש בינונית כשעה.
4.מעבירים לתנור לבישול ממושך, [כמו חמין] הצלי צריך לבעבע באיטיות,
בודקים אחרי 4 שעות שיש עדיין נוזלים באם חסר מוסיפים
***ניתן כמובן לבשל על כירת הגאז,בישול של 8 - 7 שעות על אש קטנה מאוד. טועמים ומתקנים תיבול,מליחות.בכל צלחת מניחים נתח עצם + תפו"א, וכמובן בשר בנדיבות
מגישים את הצלי עם לחוח, פיתה תימנית ספוגית. מתכון נמצא במאגר.
חילבה - מתכון נמצא במאגר
מגיש:
מקור: ניקי .ב
שתף את המתכון