הוראות הכנה
מרכיבים
4 פלפלים מזן שושקה מטוגנים ומקולפים עם הראש נקי מגרעינים
שמן לטיגון עמוק
לתערובת המילוי:
2 כפות גבינת עיזים רכה
2 כפות גבינת פטה צאן מגוררת
כף קשקבל צאן מגורר
1 כפית שום כתוש
1.5 כף צנוברים מושחמים
4 עלי בזיליקום קצוצים
לציפוי:
½ כוס קמח
2 ביצים טרופות עם מעט מים
תערובת מכוס פירורי לחם ו - ½ כוס קמח תירס
לרוטב:
1 כוס עגבניות מרוסקות מקופסא
1 כוס פלפלים אדומים קלויים ( או מטוגנים) וקלופים חתוכים לרצועות גסות
2 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
מלח לתיבול
פלפל שחור גרוס לתיבול
2 כפות יוגורט כבשים
לעיטור:
עלי בזיליקום/ רוזמרין
גבינת פטה מגוררת
יוגורט כבשים
שמן בזיל ירוק ( שמן טחון בעירית או בזיליקום לאחר לפחות יומיים של מנוחה)
אופן ההכנה
להכנת הרוטב:
מטגנים את שיני השום בשמן זית חם עד להזהבה קלה.
מוסיפים את העגבניות, ממליחים ומפלפלים. מבשלים כ- 30 דקות.
מוסיפים את הפלפלים הקלויים ומניחים להתבשל עוד כ- 30 דקות.
מוסיפים יוגורט כבשים מערבבים מעט ומעבירים לבלנדר וטוחנים.
מערבבים את הגבינות עם הבזיליקום והצנוברים.
ממלאים את הפלפלים במלית ע"י שק זילוף, וסוגרים היטב.
מצפים בקמח, טובלים בביצה ומצפים בתערובת פירורי הלחם וקמח התירס.
חוזרים על הפעולה שוב עם ביצה ואח"כ תערובת פירורי הלחם עם קמח התירס.
נועצים קיסמים לאורך הפלפל בחיבור ומקררים במקרר כ- 1.5-2 שעות או עד לטיגון.
מטגנים את הפלפלים בשמן עמוק וחם עד להזהבה מס` דקות ומספיגים בנייר סופג.
חוצים את הפלפלים באלכסון ומגישים עם הרוטב בליווי יוגורט, עלה רוזמרין, שמן ירוק ופטה צאן
מגיש:
מקור: צחי בוקשתתר
שתף את המתכון