מדהים מה שאפשר לעשות רק עם תפוחי אדמה.
אים אתם צימחוניים או פשוט "לא בא לכם" כרגע משהו כבד כמו בשר או עוף
אז פשוט תהנו ממתכון נפלא זה.
התפוחי אדמה יוצאים רכים מביפנים וצלויים מבחוץ כך שזה יוצר תערובת מדהימה לחיך
והכנה קלילה לידים
אזי תהנו ...
אגב תכינו יין לבן מוגז זה מתחבר נהדר....
|
|
מדהים מה שאפשר לעשות רק עם תפוחי אדמה.
אים אתם צימחוניים או פשוט "לא בא לכם" כרגע משהו כבד כמו בשר או עוף
אז פשוט תהנו ממתכון נפלא זה.
התפוחי אדמה יוצאים רכים מביפנים וצלויים מבחוץ כך שזה יוצר תערובת מדהימה לחיך
והכנה קלילה לידים
אזי תהנו ...
אגב תכינו יין לבן מוגז זה מתחבר נהדר....
|
הוראות הכנה
מרכיבים
תפוחי אדמה לפי המנות הדרושים
ל6 מנות קחו כ 8 תפוחי אדמה בינוניים.
שמיר
כוסברה
1 בצל
6 שיני שום
2 קלחי סלרי
1 פלפל אדום מתוק
2 פלפלים אדומים חריפים יבשים!!
2 עגבניות קשות ואדומות.
1 כוס שמן
כפית פלפל שחור
כפית וחצי כמון
כף פפריקה מתוקה
כפית טימין
כף רוזמרין..
חצי לימון.
מלח לפי הצורך [לפי כמות המנות]
[אפשר ורצוי להישתמש בתבלינים מיובשים שאז הם מעניקים יותר לשמן ]
אופן ההכנה
הכנת הרוטב:
קחו כס שמן בקערה שפכו את התבלינים וערבבו היטב ושימו בצד כדי שהשמן יתפוס את טעם
התבלינים.[גם את המלח]
חתכו את תפוחי האדמה לריבועים .
תחתכו את הפילפלים לרצועות.
חיתכו את הכוסברה השמיר והסלרי
חתכו את השום לריבועים קטנים
תיפרסו את העגבניות לפרוסות
שימו הכול בתבנית עמוקה קימעה וערבבו את תפוחי האדמה עים הירקות
שיפכו את השמן עים התבלינים וערבבו טוב את הכל ביחד
הכניסו לתנור שחומם מראש על חום 250 מעלות למשך שעה אחרי זה 200 מעלות עד שהתפוחי אדמה יהיו רכים ואפויים.
ואז תגביהו את התבנית מעלה אחת שתהיה קרובה יותר לגריל וכוונו את התנור על גריל
שיהיו צלוים היטב הוציאו והגישו לא לפני שתיסחטו קצת לימון מעל התבנית
תהנו ...
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון