הוראות הכנה
מרכיבים
כוס ורבע אורז
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות (250 מ"ל)
1 קופסא חומוס משומר
רבע כוס שמיר קצוץ
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי נענע קצוצים
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
1 גזר קלוף וקצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית פפריקה
חצי כפית בהרט
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מחממים מעט שמן בסיר. מטגנים קלות את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים ביחד, תוך ערבוב, כדקה. מוסיפים את הגזר, החומוס (לאחר סינון) והפלפל האדום ומערבבים היטב. מוסיפים מים כדי שלושת רבעי גובה הסיר ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות ואבקת המרק ומערבבים היטב. מוסיפים את האורז, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים את התבלינים ואת עשבי התיבול, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-35 דקות. מערבבים מדי פעם.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון