חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם אנטיפסטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם אנטיפסטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג קמח
2 כפות שמן סלק (ע"ע)
1 כף סוכר
קורט מלח
1.5 כוסות מים
1 כף שמרים
1 בטטה קלופה ופרוסה
1 בצל קלוף ופרוס לטבעות
200 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
חצי חציל חצוי לרוחב ופרוס לאורך
1 קישוא פרוס אלכסונית
מלח
פלפל
שמן זית
מעט אורגנו טחון
מעט זעתר
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את שמן הסלק, המים וקורט מלח ולשים לבצק אחיד, רך וגמיש. מניחים בקערה ומכסים במגבת להתפחה של כשעתיים.
מסדרים את הירקות בתבנית אפייה, מזליפים מעל שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מרא של-180 מעלות למשך כעשרים וחמש דקות.
חותכים את הבצק ל-4. משטחים על תבנית אפיה רבע בצק (בצורת עיגול - על מחצית התבנית). מעל מסדרים שכבת בטטות, מעל שכבת בצל, מעל שכבת פטריות, מעל שכבת קישואים ומעל שכבת חצילים. סוגרים בעוד רבע בצק משוטח ומהדקים את כל הקצוות היטב. חוזרים על הפעולות עם חלקי הבצק הנותרים. מרטיבים את החלק העליון של שתי הככרות (קלות, על ידי מברשת). מפזרים מעל אורגנו טחון ומעט זעתר. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כחצי שעה או עד ששחום ויפה.
חותכים כל כיכר ל-4 ומגישים חם ומייד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון