ראיתי שאהבו את המתכון מהבית ה"מסורתי" של בית אימא אזי הבאתי לכם מתכון משגע של אימא לחמין של שבת!!!
ראו החמין זה לא סתם עוד מאכל .
החמין זהו אבן יסוד לכל מנוחת השבת לדתי ללא דתי
החמין אוהב אותנו ללא קשר בין גיל גזע ומין
לחמין ישנם אלפי אם לא יותר מתכונים שהלכו אלפי שנים דור אחרי דור
באכילת החמין אנו פשוט ממשיכים היסטוריה של אלפי שנים ונהנים מהרגשת עילאיות
שאופפת אותנו גם אחרי...
נותת לנו תחושת חופש ורגיעה
תחושה של מילוי תרתי משמע חח...
הריח שלו פשוט עושה לנו את זה ...
נסו לאכול או להכין חמין באמצע השבוע ...
אה זה לא זה הרי ..
זה החמין שהוא רק שלנו....
אני יתן לכם מתכון שאצלינו במשפחה הוא המבריק בין מתכוני החמין שישנם.
ומקווה אני שתהנו ממנו.
מיתנצל אני בפניכם שאין תמונות פשוט אני שומר שבת ואין דרך לצלם....סורי
|
|
ראיתי שאהבו את המתכון מהבית ה"מסורתי" של בית אימא אזי הבאתי לכם מתכון משגע של אימא לחמין של שבת!!!
ראו החמין זה לא סתם עוד מאכל .
החמין זהו אבן יסוד לכל מנוחת השבת לדתי ללא דתי
החמין אוהב אותנו ללא קשר בין גיל גזע ומין
לחמין ישנם אלפי אם לא יותר מתכונים שהלכו אלפי שנים דור אחרי דור
באכילת החמין אנו פשוט ממשיכים היסטוריה של אלפי שנים ונהנים מהרגשת עילאיות
שאופפת אותנו גם אחרי...
נותת לנו תחושת חופש ורגיעה
תחושה של מילוי תרתי משמע חח...
הריח שלו פשוט עושה לנו את זה ...
נסו לאכול או להכין חמין באמצע השבוע ...
אה זה לא זה הרי ..
זה החמין שהוא רק שלנו....
אני יתן לכם מתכון שאצלינו במשפחה הוא המבריק בין מתכוני החמין שישנם.
ומקווה אני שתהנו ממנו.
מיתנצל אני בפניכם שאין תמונות פשוט אני שומר שבת ואין דרך לצלם....סורי
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל בינוני
3 כפות גדושות סוכר או תחליף של חצי כוס דבשאו סילאן תמרים.
1/2 כוס יין אדום.
1.5 ק"ג בשר בקר מעט שמן כגון שפונדרה או חזה .
קישקע למי שמבין ואוהב[לא חייב]
8 -10תפוחי אדמה [לפי מס המנות ואו הצורך].
1/2 מיץ לימון.
1 שן שום
2 תמרים [לא חייב]
1 כוס חיטה[לאוהבים]
1 כוס חומוס גרגירים [אחרי השריה]
1 כוס של שעועית [אני אוהב שעועית גדולה מסוג בובס וגם אחרי השריה]
2 או 3 ביצים.
תבלינים:
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1/2 3 כפות כמון
1/2 כפית זנגוויל
1/2 כפית אבקת שום.
1 כפית קינמון.
1 כפית פלפל שחור ו,או לבן.
מלח לפי הצורך והסיר .
1/2 כפית רוזמרין.
1/2כפית טימין.
1/2 1 כורכום.
אופן ההכנה
ראו יש שני דרכים להתחלה ושניהם קלות סוכר ודבש/סילאן.
למי שיקח את הסוכר אזי יתחיל מכאן ומי שלא ישים שמן ללא הסוכר והדבש/הסילאן בא אחרי .ואני יגיד לכם בהמשך המתכון מתי.
1. סוכר
לשפוך חצי כוס שמן ולהרתיח לשפוך את הסוכר עד שיהפוך צבעו לדבש [לא חום חזק שאז יהיה מר!!!]
2.ברגע שהסוכר הפך לזהוב דבש לשפוך את הבצל ואת הבשר ,התפוחי אדמה,הקיטניות ,התמרים,ולערבב חזק כדי שיצרבו ויקבלו את הסוכר אליהם.
מחכים 3 דקות ומוסיפים מים שלושת רבעי הסיר.
3.מוסיפים את התבלינים ומערבבים. לא לשכוח את המלח.
4.מוסיפים את הביצים את הביצים.
5.מכניסים את החיטה לתוך שקית קוקי סגורה ומניחים אותה למעלה.
6.כשהסיר רותח...!! שמים את הקישקע [אני אישית אוהב לשים אותו בשקית רגילה ולעשות שני חורים קטנים למעלה.
7.למי שלא ישתמש בסוכר מקורמל יוסיף בשלב זה את הדבש/סילאן ויערבב טוב עד שהדבש נמס..........
8.מוסיפים את היין האדום.
9.נוסיף את מיץ הלימון ושן השום לסיר.
זהו!!! עכשיו תנו לתבשיל לירתוח שעה וחצי על אש גבוהה
אחרי זה עוד שעה על אש נמוכה ו.........לפלטה ללילה.
ותהנו למחרת מחמין מדהים מבית אימא בייי אוהב אליה. ושבת שלום.
מגיש:
מקור: אימא
שתף את המתכון