הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים:
לנקניק בקר:
1 קילו בשר טחון דק
100 גר' חזה אווז מעושן קצוץ דק מאוד
200 גר' בשר שמן
6-8 שיני שום קצוצות דק
חצי כוס מים קרים
חצי כוס ברנדי
1 כפית מלח
2 כפיות פלפל שחור
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן כתושה
½ כפית אגוז מוסקט מגורד
½ כפית כוסברה גרוסה
שתי ביצים טרופות
2-3 כפות ברנדי
מים
שמן זית לטיגון
לרוטב ירוק:
4 פילטים של אנשובי מסוננים מהשמן
1 ביצה קשה מקולפת וקצוצה
4 כפות צלפים קצוצים
4 כפות צנוברים מטוגנים וקצוצים
2 שיני שום קצוצות דק
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מיץ מחצי לימון
חצי כוס שמן זית
פלפל שחור
פלפלת חריפה קצוצה דק
מלח
2-3 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה
נקניק בקר:
מערבבים היטב את הבשר הטחון, הבשר השמן, חזה האווז המעושן, שיני השום, היין הלבן, המלח, הפלפל השחור, הפלפל השחור הגרוס, הקינמון, הציפורן, אגוז המוסקט, הכוסברה, הביצים, מעט מים והברנדי. מחלקים את התערובת לשלושה או ארבעה חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לנחש ועוטפים כל נחש בניילון נצמד. מקררים עד השימוש (5-6 ימים). לפני השימוש חותכים פרוסות מהנקניק לפי העובי הרצוי, מטגנים בשמן זית 8-10 דקות עד להזהבה. מגישים בליווי רוטב ירוק.
רוטב ירוק:
טוחנים את הצנוברים, האנשובי, הצלפים, שיני השום, הפטרוזיליה, מיץ הלימון, שמן הזית, הפלפל השחור, הפלפלת החריפה והביצה הקשה. במידה והרוטב יוצא דליל מדי מוסיפים פירורי לחם.
מגיש:
מקור: צחי בוקשתתר
שתף את המתכון