הוראות הכנה
מרכיבים
1 וחצי כוסות אורז
מים
שמן
כף מלח
בצל וחצי פרוס
5 שיני שום כתושות
חצי קילו בשר בקר מעורב עם כבש
2 כפות סומק
כף כמון
כף תבלין שווארמה
2 כפות שבבי עגבניות מיובשות או 2 עגבניות מיובשות קצוצות
2 כפיות אבקת מרק עוף
חצי חבילת פטרוזיליה
חצי חבילת שמיר.
אופן ההכנה
לאורז:
בסיר מחממים 3 כפות שמן. מוסיפים כוס וחצי אורז ו-כף מלח ומטגנים כמה דקות עד שכל האורז מצופה בשמן. מוסיפים 2 ורבע כוסות מים רותחים, מערבבים, מכסים את הסיר, מעבירים לאש הכי קטנה ומבשלים 18 דקות.
לבשר:
בווק מטגים בצל וחצי פרוס, 5 שיני שום כתושות, מוסיפים בהדרגה חצי קילו בשר בקר מעורב עם כבש טחון (מוסיפים שליש כמות, מוסיפים חצי מהתבלינים, עוד שליש כמות, עוד חצי מהתבלינים ועוד שליש כמות).
לתיבלון:
מערבבים בקערה 2 כפות סומק, כף כמון, כף תבלין שווארמה ו-2 כפות שבבי עגבניות מיובשות (טוב נו, אני מניח שלא תמצאו את זה. אפשר לקחת 3 עגבניות מיובשות ולקצוץ אותן ואם גם זה לא מצאתם אז אפשר פשוט חצי חבילה קטנה של רסק עגבניות, להוסיף אחרי התבלינים).
מוסיפים את התבלינים בהדרגה כמו שכתוב למעלה, ממשיכים לבשל כדקה.
בכוס גדולה שמים 2 כפיות גדושות מאוד של אבקת מרק עוף, מוסיפים מים, מערבבים טוב ומוסיפים לבשר. מבשלים כדקה ומכבים את האש.
קוצצים חצי חבילת פטרוזיליה וחצי חבילת שמיר ומערבבים פנימה.
מערבבים את האורז לתוך כל העסק וזהו!
משהו רציני ביותר!
מגיש:
מקור: מתן קדר , אתר סקופ
שתף את המתכון