חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תרנגול הודו שלם וממולא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מסורתי להכנת תרנגול הודו ממולא בטטות:
תרנגול הודו שלם וממולא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מסורתי להכנת תרנגול הודו ממולא בטטות:
הוראות הכנה
מרכיבים
1 תרנגול הודו שטוף ויבש
2 כפות שמן
2 כפיות מלח
כפית פלפל
2 כפיות פפריקה
4 שיני שום מעוכות
שמן נוסף לפי הצורך עבור משיחת התרנגול בזמן
הצלייה
למילוי:
4 בטטות קלופות ופרוסות 2 פלפלים אדומים
גדולים
2 כפות שמן זית 2 כפיות מרווה קצוצה
1 בצל גדול מאוד 1 - 1 1/2 כוסות אורז מלא,
מבושל חלקית
תערובת של 3 כפות טימין ורוזמרין כמה שיני שום
4 כפות מרגרינה בטעם חמאה 1 כוס קוביות לחם ואו לפסח מצות מרוסקות
2 ביצים טרופות קופסת שמנת מתוקה פרווה
אופן ההכנה
אופן הכנת תרנגול ההודו:
1.בקערה קטנה, לערבב את המרכיבים ולהבריש את התרנגול מבפניםומבחוץ.
במידה וממלאים את התרנגול במילוי, יש להשאיר מעט מקום כי המילוי תופח.
ולקשור את רגלי התרנגול יחד בחוט בישול וכן את הכנפייםבצמוד לגוף.
2.להניח בתבנית הצלייה ובתנור שמחומם ל 160 מעלות.
במשך השעה הראשונה , יש ליצוק את נוזלי הצלייה על התרנגול כל 10 דקות
ובאם צריך להשתמש בשמן נוסף. אחרישעה,כל 20 דקות כשמשתמשים בנוזלי הצלייה
זמני אפיה מומלצים
לתרנגול במשקל 3-3.5 ק"ג, ממולא, יש לצלות כשלוש
ורבע שעות.
יש להוציא מהתנור ולתת מנוחה של 20 דקות לפני הפריסה.להגיש עם רוטב אוכמניות.
אופן הכנת המילוי
1.מניחים את הבטטות והפלפלים בתבנית אפייה מזליפים מעל את שמן הזית, מפזרים מרווה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות - עד שהבטטות מתרככות.לאחר הצלייה יש לקלוףולחתוך את הפלפלים לקוביות גדולות.
קוצצים את הבצל ומאדים אותו במעט מים בסיר מכוסה, יחד עם
האורז,השום, הטימין והרוזמרין. לאחר שהבצל מקורמל ממשוהאורז רך,
לערבב את התערובת עם החמאהאו מחמאה . מערבבים לחם,ביצים ושמנת.
מוסיפים את האורז ומערבבים.
מקפלים לתערובת את פרוסות הבטטות וקוביות הפלפלים
ומאחדים לתערובת אחידה עמה ממלאים את התרנגול
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון