הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם שוקולד מריר מרוסק
50 גרם שוקולד חלב מרוסק
(אפשר גם שוקולד צ'יפס במקומם באותה הכמות)
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
150 גרם פרג טחון
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
אופן ההכנה
מקציפים את החלמונים יחד עם שלושת רבעי כמות הסוכר (מוסיפים בהדרגה) עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה. לאחר קבלת תערובת חלקה מוסיפים את הפרג והשוקולד וממשיכים לערבל/להקציף במהירות נמוכה עוד כדקה ומניחים בצד. מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר לקבלת קצף יציב ונוקשה. מקפלים את החלבונים לתערובת החלמונים בעדינות. יוצקים לתבנית פיירקס משומנת היטב. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות.
ניתן להגיש חם או קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון