הוראות הכנה
מרכיבים
10 -12 שוקי עוף (2 מגשיות שוקי עוף קפואים)
1 בצל
1 קוביה "ניחוח צלי"- של "קנור"
1 כף רוטב ווסטרשייר
1 כף רוטב טרייקי
2 שני שום
1 כוס יין לבן (חצי יבש) או : 1 כוס יין אדום (חצי יבש)-לקבלת גוון שחום
1 כף רוטב ברבקיו (מומלץ רוטב BBQ בטעם מקורי מעושן- למי שאוהב)
4-5 עלי דפנה יבשים
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
להפשיר את שוקי העוף למשך הלילה במקרר.
להסיר את העור (טיפ: העזרו במגבת מטבח למשיכה והסרה קלה של העור)
לחמם מעט שמן זית בסיר לחץ (מצב פתוח ללא מכסה) , לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות (אפשר במעבד מזון עם להב פלדה) להשחים את הבצל, לקלף ולקצוץ גם את השום לסיר.
בינתיים להכין רוטב מכל המרכיבים לעיל ,לפורר את קובית "ניחוח צלי" ביד(לגוון שחום - יין אדום).
לערבב את הבצל בזמן שמשחים ולקראת הסוף להוסיף את השוקיים. לאחר טיגון קל וערבוב , להוסיף את הרוטב לסיר. להוסיף מעט מים עד לגובה שוקי העוף. לערבב היטב ולסגור את מכסה סיר הלחץ.
לבשל על אש גדולה עד ליציאת אדים משסתום הלחץ.
להנמיך את האש למצב של זרימת אדים קלה ולבשל 30 דקות.
בסוף הבשול לכבות את האש לשחרר שסתום הלחץ ולפתוח רק אחרי שירד הלחץ.
אפשר להשתמש ברוטב (בלי עלי הדפנה) לצקת על אורז או ת"א כתוספת למנה העקרית.
בתיאבון !
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון