הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
חצי ק"ג קמח
3 כוסות מים
1 כף מלח
לטבכה:
3 בצלים
חצי כוס שמן
כף וחצי רסק עגבניות
שלוש וחצי כוסות מים
חצי ק"ג בשר בקר או עוף
2-3 תפוחי אדמה
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
הבצק:
מרתיחים את שלוש כוסות המים עם כף המלח
מוסיפים את הקמח באיטיות ומערבבים ברצף
לערבב עד שנספגים המים
ללוש טוב טוב וליצור כדורים לפי מס' הסועדים.
הטבכה:
מטגנים את הבצל בשמן עד שיזהיב מעט
מוסיפים חצי כוס מים וממשיכים לבשל
מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבשל עוד כ 5 דקות
מוסיפים את הבשר, מלח, פלפל שחור ועוד 3 כוסות מים
לקראת סוף הבישול להוסיף תפוחי אדמה ולבשל עוד כ 10 דקות.
מסדרים כדור בצק ולידו את הטבכה ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון