הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות בורגול דק שטוף מושרה במים כ 2/3 מעל הבורגול ל 20 דקות
1 כוס עדשים חומות מנוקה שטוף ומבורר מושרה בכלי עם מים כ1/3 מעל העדשים
3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות אורך
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית כמון מזרחי טחון
4 שיני שום קצוצות
קמצוץ ציפורן טחונה (זהירות תבלין שתלטן)
1/4 כוס שמן תירס או קנולה
אופן ההכנה
1. בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד נמוכה עד להזהבה
2. מוסיפים את התבלינים ומטגנים כדקה נוספת.
3. מוסיפים את העדשים עם מי ההשריה ומבשלים כ 15 דקות עד לריכוך חלקי
(עד למידת אל דנטה) = נגיעת שן
4. מוסיפים את הבורגול מסונן מנוזלי ההשריה מערבבים טועמים מתקנים תיבול
ומבשלים על אש קטנה עם מכסה סגור כ 15 דקות או עד שהמים נעלמים .
5. משאירים מכוסה כ 5 דקות מורידים את המכסה "ופותחים" את התבשיל כלומר
מערבבים בתנועת קיפול.
ווואאההווו זה טטטט עעע יייי םםםם
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון