הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק
1 ק"ג קמח בערך (ראו הוראות הכנה)
1 מרגרינה או 11/2 חמאה
1 כוס מים
1 כוס שמן
1 כוס אבקת סןכר
חומרים למילוי
200 גרם אגוזים קצוצים
200 גרם קליפות תפוז מסוכרות וקצוצות
כף קינמון
חצי כוס אבקת סוכר
חומרים לסירופ-
3 כוסות סוכר
1 וחצי כוסות מים
מיץ מלימון אחד
1/2 כף מי ורדים
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק
1.להניח למרגרינה להגיע לטמפרטורת החדר
2.בקערה מניחים את כל החומרים יחד פרט לקמח
3.מזליפים את הקמח אט אט תוך לישה תוך הקפדה שכל החומרים יתאחדו
לבצק פריך ורך - החומרים יספחו בערך קילו קמח להקפיד להוסיף את
הקמח באיטיות אין לדעת כמה קמח יספחו החומרים חשוב מאוד שהבצק יהיה
פריך.
אופן הכנת המילוי
1.לערבב היטב את כל החומרים
אופן ההכנה
1.על משטח עבודה מקומח פותחים עלה דק מאוד ובוצעים עיגולים קטנים
ממלאים במלית ומקפלים לאוזן המן סגורה
2.מסדרים בתבנית עם נייר אפיה אופים ב 180 מעלות עד הזהבה /השחמה
3.מוציאים מהתנור לתוך סיר עם מי סוכר כשהעוגיות חמות ומי הסוכר קרים או
הפוך משהים ל 1 דקה ומוציאים לקערה לקרר לפחות שעה ולהגיש
(יצא רטוב מדי ולא פריך החזירו לתנור למס' דקות )
אופן הכנת הסירופ
1. מכניסים את כל החומרים לסיר קטן ומבשלים על האש עד הסמכה כמו דבש
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון